Hur man konstruerar en Race Profil Bil Wing

En av de största skillnaderna mellan en racerbil och en väg pågående sportbil är funktionen av spoilers (aka, vingar). Många sportbilar har lagt-på spoilers bara för utseende, men i en racerbil de är där av olika anledningar. Spoilers är utformade för att hjälpa en bil kram vägen, skapa mer grepp och slutligen hörn snabbare. Processen för att skapa en spoiler är komplicerat, dyrt och kräver en hel del kunskap om aerodynamik. Saker du behöver
Race Glasfiber bil
eller kolfiber
Aluminum
Wood
ugn eller medel för att värma över material
inte fastnar plastfolie
Kunskap om aerodynamik eller fluiddynamik
Kunskap om metall-bearbetning eller gjutning
Tillgång till en vindtunnel, om möjligt
Visa fler instruktioner
Utforma en Racing Spoiler
1

funktion av en spoiler är att skapa ned-kraft. Down-kraften är den kraft som skapas av den luft som strömmar över spoilern. Denna teknik är mycket likt det sätt flygplansvingar är utformade endast i reverse.In en racing spoiler, är den nedre änden krökt uppåt från framsidan till baksidan. Denna form accelererar den luft som strömmar över spoilern uppåt och vilket driver spoilern nedåt. Denna teknik har blivit så avancerad att vid höga hastigheter många Formula One team har hävdat sin bil skapar tillräckligt ned-kraft att det faktiskt kunde köra upp och ner.
2

Spoilers vanligtvis är gjorda av antingen glasfiber eller kolfiber. Materialet kan variera beroende på vilken typ av fordon spoilern är avsedd för, dock. Många sportbilar använder aluminium och supermodified tävlingsbilar kan även använda plåt. Glasfiber och kolfiber, dock är materialet i valet för de flesta racing team på grund av sin styrka per vikt och deras förmåga att formas till nästan vilken form som helst.

Skillnaden mellan de två är hur de formas. Glasfiber är en vätska, som hälles i formar för att stelna till sin avsedda formen. Kolfiber är ursprungligen aa tyg som läggs över den önskade formade och sedan upphettas för att göra en stark stel kropp.
3

Tillgång till en vindtunnel eller kunskap om aerodynamik och strömningslära är ett enorm fördel att skapa en spoiler. Den grundläggande designen är inte alltför komplicerat, men att hitta den exakta rätta formen som behövs är.

Varje vinge bär med sig några luftmotståndskoefficient. Drag är spoilern är luftmotståndet. Drag saktar bilen ner vid höga hastigheter och totalt är mindre effektiv. Kräver dock en större ned-kraft en större drag för de flesta fall, så det är viktigt att räkna ut hur mycket ned-kraft behövs. Ytterst mindre ned-kraft som behövs desto bättre, eftersom det kommer att hjälpa bilen accelerera lättare vid högre hastigheter och nå en högre toppfart totalt.
4

När du har hittat rätt balans mellan ned-kraft och dra för spoiler, kan du börja nu gjutning eller formning process.

forma process av plåt eller aluminium är mycket lättare att göra med begränsade verktyg och budget. Den korrekta formen kan uppnås genom hammering ner eller med användning av en vals för att böja metallen, så ingen gjutning krävs. Plåt är också mycket billigare än kolfiber eller glasfiber, så om budgeten är en stor fråga, är detta rätt väg att gå.

Att skapa en form för glasfiber, skapa en urgröpt ruta i form av spoilern att hälla flytande glasfiber in. Den urholkade ruta bör ha en annan liten låda inne i urgröpt område i samma form, så att glasfiber är ihålig på insidan när det drys. Se till att rutan är täckt i den icke-stick plast på alla ställen där det kommer att komma i kontakt med glasfiber. Därifrån häll i glasfiber och låt den torka.

Använda kolfiber kräver en annan form. Kolet fiber kommer i vävmattorna och bör läggas ovanpå av formen. Återigen, se formen är täckt med den nonstick plast för att garantera kolfibrerna inte fastnar på formen. När kolfiber läggs på plats, baka den, och din spoiler kommer att formas till önskad form.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112412.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.