VIN-nummer Identifiering

En VIN-nummer (Vehicle Identification Number) är en uppsättning siffror som identifierar ett motordrivet fordon. Detta omfattar personbilar, lastbilar och alla typer av street-rättsliga motordrivna cyklar. VIN-systemet bildades 1981. Ett VIN-nummer ger en unikt kodad beskrivning av ett visst fordon, inklusive: dess tillverkare och tillverkningsår, platsen för produktion, och andra diverse fordonets egenskaper. VIN-nummer består av 17 bokstäver och tecken nummer. Bokstäverna I, O och Q används inte på grund av deras semiotiska likheter med siffror.
Varje fordon VIN-nummer är unikt.
VIN Uppdrag och Governance

den internationella standarden för organisationen anger innehållet och strukturen av nr för ett fordon. Detta etablerar en enhetlig identifiering numrering matris för fordon över hela världen. Olika VIN tecken är representativa för olika länder för tillverkning och delar ursprung.
VIN Characters

De tre första tecknen i ett VIN-nummer identifierar tillverkarna. Detta är baserat på ett tresiffrigt WMI (global tillverkare identifierare). Siffrorna i den fjärde genom nionde platser i ett VIN är VDS koden (fordonets deskriptor avsnitt), vilket betyder att om fordonet. Den 10: e genom 17th siffror utgör VIS (avsnitt fordon identifierare), som erbjuder tekniska och /eller mekaniska detaljerna i samband med den föregående VDS koden liksom året fordonet tillverkades. Addera VIN Syften

VIN-nummer används av brottsbekämpande i återvinning bilstölder utredningar och identifiera fordonets uppgifter efter destruktiva olyckor. De används också av återförsäljarna för att spåra modell information och underhåll på vissa fordon. VIN spårning har populariserats av många begagnade online företag fordonsdatabas.
VIN Manipulation

Fordon tjuvar ofta försöker manipulera VIN-nummer för att motarbeta myndigheter som använder systemet som ett verktyg för att spåra stulna fordon. Vissa vins faktiskt etsas in fordonets vindruta och andra lätt identifierbara delar så att antalet inte kan manipuleras, eller att etsade delar skulle behöva bytas om bilen var stulen, avskräcka sin stöld.
VIN Etsning

Många försäkringsbolag uppmuntrar fordonsägare att få sin VIN etsad i sina fordon, och kan även erbjuda en rabatt på självrisker för sådana fordon. VIN etsningar erbjuds av många bilhandlare och av lokala polismyndigheter. Gör-det-själv-VIN etsning kit finns också i butiker bil specialitet eller online.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112341.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.