Hur man beräknar dragkraft på järnvägsvagnar

Ett lok dragstång eller kopplare, ansluter loket till järnvägsvagnarna som den drar. Den dragkraft är den maximala longitudinella kraft som loket kan utöva genom sin dragstång, och baseras på egenskaperna hos loket och rails det färdas på. Den dragkraft initierar i lokomotiv och överförs genom drivhjulen på skenan. Saker du behöver
Kalkylator Review Totalvikt Koefficient vikt
på hjul /räls friktion
Vehicle vridmoment
Gear reduktionstal
radie drivhjulet
Show Mer Instruktioner
1

Beräkna rullmotstånd (RR) för lok genom att multiplicera totalvikten (GWV) i loket med friktionskoefficienten mellan hjulen och rälsen. För stålfälgar på stålräls kan friktionskoefficienten vara konservativt uppskattas till 0,002. Enheten för rullmotstånd är antingen newton (metriskt) eller pund (US).

RR = GWV * 0,002
2

Beräkna utgående vridmoment (OT) i loket genom att multiplicera fordonets vridmoment (VT) med utväxling (GRR). Enheten för utgående moment är antingen Newtonmeter (metriskt) eller tumpund (US).

OT = VT * GRR
3

Beräkna framåtriktade kraften utgång (FFO) genom att dividera det utgående vridmomentet (OT) av radien av drivhjulet (r). Radien bör mätas i meter eller tum att matcha enheter utgående vridmoment. Den framåtriktade kraften utgång kommer att ha en enhet av antingen newton (metriskt) eller pund (US).

FFO = OT /r
4

Beräkna dragkraft (DP) genom att subtrahera rullmotståndet (RR) från den framåtriktade kraften utgång (FFO). Enheten för dragkraft är antingen newton (metriskt) eller pund (US) katalog

DP = FFO -. RR

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112316.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.