Vilken bil är det snabbaste någonsin skapats?

Medan de tidigaste bilarna kunde bara uppnå blygsamma hastigheter, har den snabba tillväxten av fordonsteknik under det senaste århundradet har lett till stora ökningar i hastigheten på bilar idag. Medan Thrust SSC är den nuvarande innehavaren av marken hastighetsrekordet är det en bil speciellt utformad för toppfart. I övriga kategorier, tar titeln snabbaste bilen någonsin skapats på flera olika former. Land Speed ​​Records

Thrust SSC har haft hastighetsrekordet på land sedan 1997. Driven av Andy Green, den Thrust SSC uppnådde en toppfart på 766,609 miles per timme. Detta antal har certifierats av Fédération Internationale de l'Automobile, eller FIA, ett franskt organ som informellt övervakar rekord mark hastighet. Före rekord av Thrust SSC, den snabbaste bilen i världen var känd som Thrust 2 och klockades 633,470 miles per timme år 1983.
Thrust SSC

Thrust SSC ritades och byggdes av en brittisk konsortium som kallas SSC Programme Ltd, som leddes av Glynne Bowsher, Ron Ayers, Richard Noble, och Jeremy Bliss. Deras bil var den första att bryta ljudvallen, därav namnet SSC, som står för supersonic bil. Det är för närvarande erkänt som den snabbaste bilen någonsin skapats. Den Thrust SSC drivs av ett par turboladdade Rolls Royce jetmotorer.


Racers Även mark Speed ​​Racers är endast avsedd för toppfart över korta avstånd , några av de snabbaste bilarna över långa sträckor eller på vanlig väg eller vägytor finns olika typer av åkare. Formel 1 racing använder bilar som rutinmässigt överträffar den 200 mil-per-timme varumärket. Det nuvarande rekordet för F1-bilar är en Honda modell som klockades 246,983 miles per timme, även om detta skedde på ett omedelbart och på ett naturligt underlag snarare än ett spår. De snabbaste stock bilar på NASCAR kretsen faller inom 210-220 mil per timme intervall.
Snabbaste serietillverkade bilar

vissa poster för snabba bilar kan endast vara tillämpas på produktion bilar som måste byggas och säljas i tillräckligt antal för att kvalificera sig för ersättning. Under många år var Bugatti Veyron den snabbaste serietillverkade bil som någonsin byggts, med en toppfart på 253 miles per timme och en $ 1.700.000 prislapp för att göra det också den dyraste. Sedan 2007 har SSC Ultimate Areo har hållit skillnaden av snabbaste serietillverkade bil med en 257 mil per timme toppfart.
Andra snabba Fordon Till Salu

Naturligtvis själva definitionen av "bil" kan komma i vägen för att bestämma den snabbaste bilen någonsin skapats. FIA regler för mark hastighetsrekordet inte tillåter en flygande start, vilket diskvalificerar fordon som kanske liknar flygplan med fixar hjul. Japans Maglev MLX01train klarar av hastigheter över 600 miles i timmen, en hastighet det överträffade innan någon bil gjorde. Även ingalunda en bil, är den snabbaste mänskliga fordonet någonsin skapats rymdfärjan som har uppmätts till 18.685 miles per timme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112287.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.