Hur snabbt kan en bil gå?

Sedan början av bil, när bilarna bara kunde resa vid måttliga hastigheter, har målet att producera snabbare bilar motiverade en stor fordonsteknik. Dagens snabbaste bilar kommer från flera kategorier, men den övre tillåtna hastigheten på en bil kan också bestämmas av externa faktorer. Den Land Speed ​​Record

De snabbaste bilarna av alla är de som konkurrerar om marken hastighetsrekordet. En fransk organ kallat Fédération Internationale de l'Automobile, eller FIA, intygar fordon för konkurrens och verifierar resultaten. Strax efter sekelskiftet av nittonhundratalet bilarna började överträffar den 100 mile-per-timme riktmärke. Genom 1950 och 1960, toppade Land Speed ​​bilar 500 miles per timme. Idag hör den mark hastighetsrekordet till ett brittiskt-designade bil kallas Thrust SSC, som uppnådde en toppfart på 766,609 miles per timme.
Produktion Bilar Till Salu

En annan klass av bilar som konkurrerar om titeln snabbaste bil är serietillverkade bilar, som måste produceras i tillräckligt antal och säljs till allmänheten för att kvalificera sig. För närvarande är den snabbaste serietillverkade bil SSC Ultimate Areo, som har certifierats av Guinness rekordbok som att kunna göra 257 miles per timme. Före SSC Ultimate Aero, var den snabbaste serietillverkade bil Bugatti Veyron, som har producerats av tyska biltillverkaren Volkswagen sedan 2005. Den Veyron kan göra 253 miles per timme och kostar ca $ 1,7 miljoner vilket gör den dyraste produktionen bil.
Race Bilar Till Salu

Race bilar varierar kraftigt i gäller deras toppfart på grund av olika restriktioner på sina mekaniker och vilka typer av låtar de tävlat på. Formel 1 racing ståtar med några av de snabbaste åkare, och en F1-bil från japanska biltillverkaren Honda sätta rekord på 246,983 miles per timme vid testning av banan. I verkliga racing scenarier, kan både F1 och NASCAR bilar lager överträffa de 200 miles per timme barriär ibland men hastigheter mycket överstigande 200 mph är ovanliga.
Hastighetsgränser
< p> Naturligtvis, den snabbaste hastigheten en bilens motor och mekanik kan producera är inte nödvändigtvis den snabbaste tillåtna hastigheten. Hastighetsgränser på de flesta större vägar upprätta en säker hastighet för alla förare att ligga under. Vissa bilar har hastighetsmätare som får max ut på 85 eller 110 miles per timme, ytterligare motverka fortkörning. Andra faktorer, såsom väglag, väder och kvaliteten på en bilens däck är lika mycket en faktor för hur snabbt bilen i fråga kan gå i praktiken som något annat. Addera Governors

p Det finns också vissa fall av mekaniska eller elektroniska system som används för att begränsa en bils toppfart. Stryp plattor är ett kontroversiellt inslag i stock car-kretsen, skära ner på kraften i motorerna (och därmed toppfart) i ett försök att främja säkerhet och mer konkurrenskraftig balans. Vissa sportbilar har elektroniskt begränsade hastigheter, vilket tillåter dem att säljas för användning på väg och minska en förarens försäkringskostnader. När sådana bilar är modifierade för racing, kan den elektroniska hastighetsbegränsande komponenter vara det första bort.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112286.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.