SUV Vs. Minibuss

Den sport utility vehicle, eller SUV och minivan har låst horn i en kamp om marknaden överhöghet i mer än två decennier. Den ökande populariteten för SUV i mitten av 1990-talet stavas nästan undergång för minivan tills en hybrid av slag dök upp i mitten av 2000-talet som den crossover SUV. De crossover delar båda egenskaper SUV och minivan. Minibuss

personbil-baserade minibuss debuterade 1984 med Dodge Caravan, som pionjärer skjutdörrar på båda sidorna och säkerhetsfunktioner som krockkuddar. Den hade en låg profil som liknar den personbil och besatt liknande köregenskaper. Vagnen är fortfarande produceras i dag, enligt edmunds.com. Addera SUV

Ford Explorer populariserade stadsjeep i början av 1990 med en robust, truck- baserade fordon som erbjuds minivan-stil bekvämligheter. Det följde mer nyttoinriktade International Scout, Toyota Land Cruiser, Chevy Blazer och Ford Bronco stadsjeepar. The Explorer, tillsammans med senare japanska importen inklusive Honda CR-V och Toyota RAV4, var attraktiv för konsumenterna, eftersom dess gott om utrymme. Honda och Toyota SUV rivaliserade slutligen Explorer på grund av sin sportigare styling, enligt edmunds.com.
SUV kontra Minibuss

Vid 2000 SUV var minivan största konkurrent. Den SUV besatt maskulina utseende och fyra-hjulsdrivna kapacitet. Baspriserna är inte så mycket annorlunda. A 2009 Chrysler Town & Country minivan, till exempel, börjar på ca $ 28.000, medan en 2009 Ford Explorer startar på ca $ 31.000. Minibussar, såsom Town & Country, hade kanten på bränsleeffektivitet med 17 mpg i staden och 24 på motorvägen, medan 2009 Explorer får 14 till den 20 mpg, enligt leftlanenews.com.

Olika funktioner

2009 Chrysler Town & Country sitter på en lång 121,2-tums hjulbas och drivs av en 3,8-eller 4-liters V-6. Ford Explorer, som drivs av en V-6 eller V-8, är mer kompakt med en 113,7-tums hjulbas. Till skillnad från Town & Country, kan Utforskaren gå off-road med fyra-wheel-drive, enligt allpar.com.
Frumpiness

minibuss problem är uppfattningen . Det ser ointressant och det finns stigmat av att vara en intetsägande förorts fordon som aldrig riktigt kommit över "Baby on Board" skylt vurm finns på minibussar på 1980-talet. Ändå minivan är mer praktiskt än stadsjeepar för de flesta förare. Några suburbanites köra off-road, vilket gör SUV robusthet överflödig.
Crossover
p Det är för tidigt att säga om crossover är det bättre svaret på SUV kontra minivan fråga. Konventionell visdom är att om en köpare inte kan välja mellan en SUV och minivan, kan kompromissen vara en crossover. Den crossover har personbilskomfort kvaliteter unibody konstruktion, bränsleekonomi och individuell fjädring bak. GMC Acadia, BMW X3, Ford Escape och Nissan Rogue är den nya rasen av sådana fordon, enligt edmunds.com.
Återgång till det förflutna

Ironin är crossover är närmare den traditionella kombi genom att kombinera det bästa av minivan och SUV: fyra dörrar, konventionell frontmonterad motor, gott bakre lastutrymme och interiör utnämningar. Den crossover lastbil-liknande högre markfrigång och all-wheel-drive är naturliga förbättringar jämfört med Kombi, enligt intellichoice.com.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112283.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.