Typer av bilmotorer

Trots de många typer av bilar tillgängliga, de flesta bilar använder samma grundläggande motorer. Som fordonsteknik har utvecklats under det senaste århundradet, har motorer förfinats och nya metoder för att driva bilar ibland fånga den och förändra sättet vi kör. Förbränningsmotorteknik

De allra flesta moderna bilar drivs av förbränningsmotorer. Dessa motorer använder ett bränsle, såsom bensin, som antänds för att producera den arbetsslaget som driver fordonet. Förbränningsmotorn skapar grunden en serie av små explosioner och överför sin kraft till drivaxeln via transmission. Mest förbränningsmotorer är fyrtaktsmotorer, med fyra olika förfaranden:. Intag, kompression, tändning och avgas
Dieselmotorer

Dieselmotorer är förbränningsmotorer som använda diesel istället för bensin. Dieselbränsle kan destilleras ur petroleum eller ett antal andra källor. Vissa moderna biodiesel bränsle kommer från vegetabiliska eller animaliska fetter. Dieselmotorer antända dieselbränslet genom blandning med varm luft, i stället för ett tändstift som används i bensinmotorer. Dieselmotorer är mer effektiva än jämförbara bensinmotorer och även producera mindre koldioxidutsläpp.
Roterande motorer

roterande motorn är en förbränningsmotor utvecklades i början av 20-talet som ett alternativ till den vanliga återgående kolvar. I stället för den upp-och-ner rörelse av en kolv, använder den roterande motorn en roterande platta inuti motorn för att täta delar av motorn, som fungerar som kompressions-eller brännkammare. Den roterande motorn väger mindre än en kolvmotor med en liknande volym. Roterande motorer är ovanligt i dag, men fortfarande främst används på Mazda RX-serie av sportbilar.
Hybridfordon Motorer

Vissa moderna hybridfordon använder en elmotor till producera framåt. Elmotorn drivs av antingen en ombord bensinmotor eller genom att lagra energi vid inbromsning eller vid körning i nedförsbacke. Dessa elektriska motorer ska levereras av batterier, vilket ökar kostnaden och komplexiteten för elhybridfordon. Men bilar som använder främst elkraft producera några utsläpp och kan uppnå bränsleekonomi långt över även de mest anspråkslösa bensin-eller dieselmotor.
Andra Alternative Fuel Motorer

flesta andra alternativa bränslen bilar, varav vissa är något mer än prototyper, använder en annan typ av bränsle för att driva samma sorts elektrisk motor som används i bensin-elektriska hybrider. Detta är sant för sol bilar, vätgas bilar cell, så kallade plug-in hybrider och helt elektriska fordon. Dessa elektriska motorer har fördelen att ge sin fulla effekt vid alla fordonshastigheter, i stället för att behöva "revved upp" för att producera toppeffekt som med en förbränningsmotor. De är också flexibel, att kunna få sitt bränsle från en rad olika källor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112250.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.