Suzuki Swift GTI Turbo Information

Suzuki Swift GTi turbo tillverkades av Suzuki Motor Corporation. Det uppstod som den Cultus modell 1983 för den japanska inhemska marknaden innan den importerades till Nordamerika som Swift. Beskrivs som en supermini, erbjöds det som en sedan och kombi. Den byggdes på en General Motors plattform och rebadged som en Chevrolet Swift, Pontiac Firefly, Geo Metro, Subaru Justy, Holden Barina och Maruti Suzuki 1000 i olika internationella marknader. Motorprogram

Swift GTi var en bränsleinsprutning hög komprimering version av standarden Swift modellen. Den hade en 93,1-tums hjulbas. Standardmodellen, tillsammans med GTi, erbjöds som en 3-dörrars halvkombi eller 4-dörrars sedan. Standard modeller presenterade blygsamma motorer: en 1-liters inline 3-cylindrig generera 41 hästkrafter, den 70-hk 1,3-liters inline-4, och 79-hk inline-4. GTI var utrustad med en trimmad turbo version av 1,3-liters motor.
Första generationen Swift GTi

Swift GTi debuterade i de europeiska och Asien-Stillahavsområdet marknader , tillsammans med GLX, som en Halvkombi och sedan i 1989. Det var helt enkelt en namnskylt förändring från de inhemska Cultus modellerna. Den första generationen GTi var inte tillgänglig för försäljning i Nordamerika.
Swift Specifikationer

GTi presenterade en dubbla överliggande kamaxlar, 16 ventiler 1,3-liters inline-4. Motorn hade ett aluminiumblock och huvuden aluminium med smidda stål vevaxel och vevstakar. Kompressionsförhållandet var hög för 1,3-liter vid 10:01. Den höga kompressionen tillät den att generera 101 hästkrafter. Den kombi var 149,4 inches lång och sedan 164 inches lång. Den Swift var utrustad med antingen 5-växlad manuell eller 3-växlad automatlåda.
Second Generation

andra generationens Swift GTi turbo började anlända i Nordamerika ungefär samtidigt som den första generationen var att träffa europeiska kusterna. Det delade samma hästkrafter som dess europeiska och asiatiska Stillahavsområdet motsvarighet, men också presenterade en starkare motorblock, ihåliga kamaxlar och all-wheel skivbromsar. GTI namn ändrades till GT 1990. The Swift GT /GTi fått en liten ansiktslyftning under 1992 med nya stötfångare, taillamps och en uppgraderad interiör
Facelift

. Mekaniskt var kamaxlarna återigen fast sken och Kräng.hämmare gjordes större. Produktion, dock slutade 1994 för den nordamerikanska marknaden.
Steady Eddie

Swift GTi livslängd på den nordamerikanska marknaden varade bara fem år, men det hade en 11-year körning på andra marknader. Den innehöll i princip samma motor under hela sin produktion springa och kropp styling var begränsad till ansiktslyftning. Det var tålig men aldrig flashiga och dess 101-hk motor prestanda har förbättrats genom Swifts lätta kropp och ramkonstruktion.
Tävling

En avstämd turboladdad inline-4 Swift GTi kan en toppfart på 150 km /h, även om produktionsmodeller nå 105 mph i bästa fall. Det kan slå 0-60 mph på 6,4 sekunder till stor del tack vare sin lätta konstruktion leder till en 1896-pound tjänstevikt. Den låga vikten ger det utmärkta köregenskaper. Dess World Rally Championship rekord är bara rättvist. Det skrev 13: e plats 1996 vid WRC Rally i Indonesien. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112190.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.