Fakta om Vindrutetorkare

Vindrutetorkare är en viktig del av att köra en bil eller annat fordon på ett säkert sätt. Vi vet att de rensa bort vindrutan när det regnar, snöfall eller när något annat element har förmågan att blockera förarens sikt. Däremot tror många förare inte om betydelsen av deras vindrutetorkare tills det blir dags att använda dem. Historia

Uppfinningen av vindrutetorkaren går ända tillbaka till 1903. En uppfinnare vid namn J. H. Apjohn skapat en enhet som flyttas två borstar från toppen av vindrutan (eller vindrutan) till botten för att rensa bort vatten, smuts och andra saker som kan hindra förarens sikt. Den svängande arm som vi känner som dagens vindrutetorkare, dock uppfanns av Mary Anderson ungefär samtidigt. Genom 1916, var dessa enheter standard på alla amerikanska automobiles.In 1919 ansökte William Folberth om patent för sin automatiska vindrutetorkare systemet. Detta var den första automatiserade versionen av vindrutetorkare. Hans patent beviljades år 1922, och hans system blev snart en standard på alla fordon. Hur de fungerar

Vindrutetorkare använder två mekanismer för att få dem att fungera
. En elmotor ger ström till torkarna för att hålla dem i rörelse. En snäckväxel används tillsammans med motorn eftersom denna typ av mekanism kan påskynda eller sakta ned rörelsen hos torkarna genom 50 gånger. Att göra Torkarna går fram och tillbaka över vindrutan, är en snygg koppling används för att omvandla utsignalen till motion.In Dessutom finns det en krets inom växelaggregatet som känner av när torkarna i "vilande" läge. Efter torkarna är avstängda, fortsätter kretsen för att ge ström tills torkarna når viloläget.
Underhåll

Vindrutetorkare är ingenting utan torkare blad som rensa bort vindrutan. Torkarbladen behöver underhåll för att fungera korrekt och rensa bort vindrutan helt. Oavsett var du bor, din torkarbladen är föremål för ultravioletta strålar, luftburna kemikalier och andra ämnen som kan försämra gummit på bladet. Men om du bor i ett torrt klimat, kan du hålla din vindrutetorkare i gott skick genom att använda dem varannan vecka om det regnar eller inte. Spraya lite vatten eller vindrutetorkare vätska på vindrutan och rengör det med vindrutan wipers.You kan ersätta hela torkarbladet eller bara gummit "skrapan" del som fäster på torkarbladet. För att säkerställa korrekt prestanda av dina torkarblad, byt ut dem var sjätte månad.
Wiper Designs

flesta av dagens vindrutetorkarna är samma i att det finns två blad som gå från förarsidan till passagerarsidan och rygg vid rengöring av vindrutan. Men vissa bilar har olika konstruktioner. Några Mercedes-Benz modeller, till exempel, har två torkarna som börjar i viloläge och ett blad flyttar från den positionen till förarens sida av vindrutan medan den andra torkaren går i motsatt riktning för att rensa bort passagerarsidan. Vissa modeller har en torkare som rensar bort hela vindrutan i en rörelse. De flesta militära fordon har torkarna fästa ovanför vindrutan, och de rensa bort vindrutan på en sida-till-sida rörelse.
Installation

Installera torkarblad är ganska enkel, men ersättning processen varierar beroende på vilken typ av torkare din bil har. Den universella slide Metoden innebär bara en spak på nedre delen av bladet som gör att du kan glida av gamla bladet och skjut på den nya. Den sidstiftet metoden kräver att du släpper en knapp fjäder lås med en skruvmejsel så att du kan ta bort kniven från torkararmen. Den nya torkare snäpper helt enkelt igen. Slutligen använder bajonetten armen en låsspaken som håller bladet på plats. Bara lyft spaken, skjut torkarbladet bort och skjut den nya på. Om du har problem, kommer många bildelar butiker installera dina torkarblad gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112178.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.