Citroen C1 Teknisk Information

Den Citroen C1 är en liten bil som produceras av franska biltillverkaren Citroën. C1-modellen har funnits sedan 2005. Det har ändrats mycket lite sedan dess ursprungliga introduktionen, men små ändringar har gjorts för att hålla sitt överklagande fräsch. C1 är byggd på Toyota Peugeot Citroën Automobile fabrik i Tjeckien. City Car

Medan de flesta amerikaner skulle troligen beskriva Citroen C1 som ett kompakt eller subcompact modell beteckningen föredras av Citroen är "city bil." Även känd som "Ett segment" bilar i Europa, stadsbilar är små bilar med låg-motorer som är avsedda främst för användning i städer där långsammare körning är vanligare. Dessa bilar är små (oftast mindre än 13 meter lång) och därför lättare att manövrera och parkera på trånga eller trångt streets.City bilar har varit populär i europeiska städer sedan 1960-talet. Citroen har varit känd som en tillverkare av stadsbilar, liksom liknande "superminis" sedan dess. C1 är bara den senaste i en rad av små bil erbjudanden som inkluderar Citroen Ami och Citroen AX, som C1 är en direkt ersättning.
Layout

Den Citroen C1 har en traditionell motor fram /framhjulsdrift layout. Här ryms fyra passagerare och finns som en halvkombi med tre eller fem dörrar (inklusive bakre liftgate). C1 är små även av standarder stadsbil, på bara 150,5 inches lång med en 96,5-tums hjulbas. Citroen C1 är 58,8 inches lång och väger ca 2400 lbs.The C1 är också tillgänglig i flera utföranden, med början den grundläggande "Vibe" version, som finns i antingen tre-eller femdörrars konfigurationer. Den "Rhythm" nivå, erbjuds även som en tre-eller femdörrars, innehåller extra funktioner såsom en passagerarkrockkudde, automatiska elektroniska dörrlåsen, och ett val av två olika motorer. Slutligen, den top-of-the-line "Koden" C1 kommer med speciella lättmetallfälgar och läder och krom inredningen.
Specifikationer

Vid sitt olika utföranden Citroen C1 finns med två olika motorer. Dessa inkluderar en 1-liters inline-3-cylindrig bensinmotor och en 1,2-liters 4-cylindrig dieselmotor. Bensinmotorn, finns på Vibe och rytm modeller, har en effekt på 67 hästkrafter medan den större dieselmotorn, finns på rytmen och standarden på koden, producerar 54 hästkrafter. Båda motorerna kommer tillsammans med en femväxlad manuell transmission.The Citroen C1 är känd för sin bränsleeffektivitet, som rivaler vissa elhybridbilar. Bensinmotorn ger förare över 60 miles per gallon (mpg) och dieselmotorn närmar 70 mpg.
Specialutgåvor och varianter

beyone de tre utföranden erbjuds för Citroen C1, har flera specialutgåvor funnits på vissa marknader. En musik-tema C1 infördes vid 2006 British International Motor Show och senare såldes under namnet "Airplay." Det presenterade den tillvalsutrustning som finns på Rhythm trim nivå och kom med en iPod Nano, samt en anslutning port och dockningsstation för iPod på bilens streck. Den "Cool" edition ingår luftkonditionering och speciell blå inredningen till basen Vibe model.The Electric Car Corporation har sålt modifierade elektriska versioner av Citroen C1 sedan 2009. Den C1 GT var en konceptbil utformad Franco Sbarro. Det gav C1 svängdörrar och en större 1,6-liters motor.
Liknande modeller

Citroen C1 utvecklades ursprungligen som ett samarbetsprojekt (så kallade B- Zero-projektet) mellan tre biltillverkare: Citroen, Toyota och Peugeot. Som sådan, är det designen som används av Citroen C1 delas med modeller från de andra biltillverkare. Den Peugot 107 och Toyota Aygo använder samma mekaniska konstruktion som Citroen C1, men ser annorlunda på grund av karossdelar som är specifika för varje brand.The Citroen C2, tillverkats sedan 2003, är en något större bil (del av SuperMini klassen) att är också mycket lik den C1. Som en del av en kosmetisk uppdatering av C1 i 2009, som lagt till en ny främre stötfångare och grill design, var det C1 och C2 att se ut som en stor och liten version av samma bil, trots olika interna mekanik och erbjudanden motor.
Addera ditt .from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112152.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.