Delar av en sopbil

Sopbilar har utvecklats från enkla trash-samla vagnar till dyra maskiner som presenterar komplex teknik. Moderna sopbilar kommer i ett antal olika stilar, var och en utformad för att samla skräp under vissa villkor. De mekaniska system och delar specialitet av en sopbil är det som tillåter den att tjäna detta syfte. Grundläggande delar

I hjärtat av varje sopbil är dess grundläggande drivande element. Dessa är de delar som är gemensamma för alla lastbilar, inklusive ram, motor och hjul. Eftersom en sopbil är konstruerad för att bära tunga laster när den är full, måste alla dessa element vara tunga. De flesta sopbilar har dieselmotorer och växellådor som möjliggör en stor del av vridmoment vid låga varvtal. Detta innebär en begränsad toppfart men bättre dragande förmåga och total hållbarhet.

Sopbilar har även en cab av något slag, där föraren (och, i vissa fall, andra sophämtning arbetstagare) kan sitta medan lastbilen är i rörelse. Hytten innehåller många av lastbilens reglage, inklusive alla de som används för vanlig körning, även om andra kontroller kan placeras på fordonets utsida för bekvämlighet.
Övriga delar

Sopbilar samla skräp i en container som oftast består mest av fordonets massa, som kallas tratten. Hoppers kan bestå av en enda stor öppen plats eller en serie avdelningar för att samla olika typer av skräp. Sopbil trattar kan även hänvisas till såsom vältar i de fall där en packare blad används. Den packare blad används för att komprimera soporna för att göra mer plats inuti sopbehållaren. Packer blad styrs genom ett hydrauliskt system kan utöva stora påtryckningar på papperskorgen. Vissa moderna sopbilar kan använda sina packare blad under körning, så att soporna komprimeras mellan hållplatser som lämnar utrymme för fler tillkommer. Det är magasinet och förpackare blad som satt sopbilar från andra typer av fordon eller från de mångsidiga vagnar och lastbilar som föregick den moderna sopbil.
Vanliga typer av Sopbil

Olika sorter av sopbilar har specifika komponenter som tillåter dem att fungera i en viss typ av sophämtning. Bakre lastare är den vanligaste typen av sopbil och används i de flesta stadsdelar att samla soptunnor kvar på gatan med invånarna. Dessa lastbilar har en bakre öppning till tratten och ibland använda en hydraulisk lyft för att höja och dumpa soptunnor i tratten. Detta liv är ofta styrs av en rad knappar och spakar som är kopplade till fordonets utsida och kan drivas av en papperskorg samlare som är med tanke på de lagerplatser som tömts.

Frontlastare ofta används att samla in avfall från soptunnor och tjäna många stora byggnader eller företag. Dessa lastbilar har en form mekanism som höjer och sänker framför lastbilens hytt. Dessa gafflar är utformade för att passa in i motsvarande hål på dumpster och höja den över trick, faktiskt dumpa den i den övre delen av magasinet. Gafflarna på en frontlastare kontrolleras vanligen genom en joystick inne i hytten.
Andra typer av Sopbil

annan typ av sopbil är sidlastare, vilket, som namnet antyder, har ett magasin som kan nås via en eller flera dörrar på sidan av lastbilen. Återvinning lastbilar, som kan omfatta flera trattar för olika typer av källsorterat avfall, byggs ofta på sidlastare konfigurationen. Sidlastare kan innehålla en automatisk hiss mekanism, som en baklastare, eller gafflar som en frontlastare.

Ytterligare en annan typ av sopbil är sug lastbil, som har en pneumatisk slang som fungerar som en stor dammsugare att suga avfall ut av specialdesignade containers.
Sopbil Safety

grund av sitt behov av att vara så kraftfull, är packaren bladet den farligaste delen av en soptunna lastbil. Trash insamlare rutinmässigt listad bland de farligaste yrkena, och detta är anledningen. Även om de flesta sopbilar kommer med en rad säkerhetsfunktioner, och avfallshantering företag kräver att deras anställda att följa förfaranden för att skydda sitt eget välbefinnande, kan olyckor som leder till dödsfall eller lemlästning uppstå om en arbetstagare har fastnat inuti sopbilen s tratt när packningen bladet aktiveras. Dessa slags olyckor kan vara resultatet av försumlighet eller mekaniskt fel. I några dokumenterade fall, har hemlösa sover i soptunnor hällts i en lastbils tratt. Andra gånger är arbetstagare skadas då han försöker få bort föremål som kan fastna i lastbilens packare blad.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112147.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.