Historien av manuella växellådor

I syfte att överföra i en bil är att överföra kraften som skapas av motorn till hjulen via en drivaxel eller halv-axlar. Olika växlar i transmissionen möjliggör olika nivåer av vridmoment som skall tillämpas på hjulen beroende på vilken hastighet fordonet färdas. För att ändra nivån av vridmoment växlarna i transmissionen måste skiftas antingen manuellt eller automatiskt. I början alla överföringar var manuella. Historia

franska uppfinnare Louis-Rene Panhard och Émile Levassor krediteras med utvecklingen av den första moderna manuell växellåda. De visade sin tre-växlad växellåda 1894 och den grundläggande designen är fortfarande utgångspunkten för de flesta moderna manuella växellådor.
Förbättrad design

Panhard och Levassor använde en kedja köra på deras ursprungliga överföringen. År 1898 auto maker Louis Renault använde sin grundkonstruktion, men ersätta en drivaxel för kedjan och lagt till en differentialaxel för bakhjulen för att förbättra prestanda manuell växellåda.
Time Frame

I början av 20-talet de flesta bilar som tillverkas i USA presenterade en icke-synkroniserad manuell växellåda baserad på Panhard /Levassor /Renault designen. Nästa stora innovation inträffade 1928 när Cadillac introducerade synkroniserad manuell växellåda, vilket avsevärt minskade redskap slipning och gjorde skiftande smidigare och enklare.
Typer

Manuella växellådor var standard på de flesta fordon för den första halvan av 20-talet, men automatiska växellådor har utvecklas så långt tillbaka som 1904. General Motors presenterade kopplingsfria automatlåda under moniker, Hydra-Matic, 1938, men den första riktiga helautomatiska växellåda inte visas förrän 1948 med Buick Dynaflow transmissionen. Addera Geografi

Amerikaner tenderar att föredra automatlåda i sina fordon medan Västeuropa är - och väntas förbli - den största marknaden för manuella växellådor med 2014. Östeuropa och Asien är också stora marknader för manuell växellåda men Japan tycks omfamna mer automatiska växellådor. I USA, fler manuella växellådor finns i norra staterna än i sydstaterna. Det antas att manuella växellådor ger bättre kontroll på isiga vägar och är därmed mer användbara i norr där vintrarna är mer hårda.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112135.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.