Om Toyota

Toyota Motor Corporation är ett japanskt företag och världens största biltillverkare med 2008, sysselsätter över 316 tusen människor. Per samma år presenterade företaget totalt 522 dotterbolag. Företaget har en lång historia som sträcker sig tillbaka till början av 20-talet. Mycket av dess framgång vilar på filosofin av tillverkningsprocessen och vikt det fäster på sina anställda, ger sin personal en lägre omsättning än de amerikanska tre stora biltillverkare. Företaget har använt sin framgång att flytta in i en rad andra branscher, bland annat flyg-och robotteknik. Identifiering

Namnet på bilföretaget kommer från grundaren, Kiichiro Toyoda. Men, baserat på antalet penseldrag som behövs för att skriva företagets namn, ändrades det till "Toyota" och varumärkesskyddad 1937. Samtidigt genomfördes en tävling tillkännagavs att utforma logotypen. 27.000 poster bestäms slutligen en vinnare som blev till företagets logotyp. Namnet kan översättas i både japanska och kinesiska till "bördiga risfält." Efter Wold War II, var det företagets bilar som säljs under namnet "Toyopet." Detta ändrades i USA till den rätta "Toyota" namn på grund av konnotationer som gjorde dem låter barnsligt.
Historia

sällskap av Toyota började som en division av Toyoda Automatic Loom Works Company 1933. Företaget erbjöd två fordon: A1 personbil och G1 lastbil. Även om företaget kämpade genom krigsåren, började det att vinna stor framgång på den asiatiska marknaden under 1950-talet. Efter oljekrisen 1973 började den amerikanska marknaden för att söka efter mer kostnadseffektiva fordon med bättre bränsleekonomi. Vid den tiden sålde små amerikanska fordon dåligt, så bolagen misslyckats med att producera eller marknadsföra flera av sina modeller. Toyota lånefinansierade denna faktor och fokuserade på den amerikanska marknaden genom sin säkerhet features.In 1980 vann företaget den första japanska Award Kvalitetskontroll, vilket bidragit till att främja sina bilar på den amerikanska marknaden. År 1989 lanserade företaget en lyx linje som heter Lexus. Detta hjälpte det att få en ännu större marknadsandelar under de amerikanska och utländska bilmarknaden. Till 2007 har bolaget fokuserat på omkörning tre stora biltillverkare och lyckades inom ett år. Detta var främst en följd av framgången med Toyota Tundra full storlek lastbil och Toyota Camry medelstor bil.
Betydelse

grundfilosofi Bolaget har utvecklats under åren och är representerad i boken, "The Toyota Way". Den första viktig del till företagets filosofi är att fokusera på begreppet "lean manufacturing." Detta ägnar resurser endast till målet om slutvärdet för kunden. "Just-in-time-produktion" är också ett stort fokus, ger företaget en strategi för att hålla lager så liten som möjligt och att förhindra en eftersläpning av produkt i förändrade marknadsvillkor. Bolaget fokuserar också på långsiktiga skötselmetoder snarare än omedelbara resultat, bra system för att lösa problem och utveckla dess folk in-house med en fokus på att driva lärande i hela organisationen.
Funktioner

Toyota är en av de största multinationella företagen i världen. Som av 2008, var det den största biltillverkaren i världen. År 2006 rapporterade det en $ 11000000000 profit.The Företaget har sitt huvudkontor i Aichi, Japan och har ett antal dotterbolag, inklusive Toyota Financial Services och Scion och Lexus varumärke av fordon. Under slutet av 1990 och början av 21-talet, köpte Toyota en majoritetsandel i Daihatsu bilföretag och små andelar av Isuzu och Subaru.Toyota var det första företaget att introducera en massmarknadsförda hybrid gas-elbil 1997. Genom 2007, hade bolaget sålt över en miljon enheter.
Överväganden

Toyota belånade sina framgångar i början av 21-talet. Det flyttade in i flygindustrin genom att investera $ 67.200.000 i Mitsubishi Aircraft Corporation. Flygplanet är planerat för release i 2013.The flyttade företaget in i välgörenhet och filantropi marknaden. Det började Toyota Program Family Literacy, hjälpa låginkomsttagare att få utbildning. Dessutom lanserades 40 årliga stipendier för United Negro College Fund.Toyota också har flyttat in i multitask robotteknik marknaden. Dess fokus är att utveckla robotar som kommer att arbeta med äldre människor att utfärda care.In Dessutom har företaget flyttat in i den biotekniska industrin med fem olika samarbeten: Indonesiens PT Toyota Bio, den australiska Skogsplantering Limited, Kinas Sichuan Toyota Nitan Development Company, och Japans Toyota Floritech Company och Toyota Roof Garden Corporation.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112120.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.