Definitionen av kompakta bilar

Kompakta bilar är små och kan få in några av de snävaste parkeringsplatser. Det finns några olika saker som anses innan en bil sätts i kompakt kategorin, och vad som utgör en kompakt bil i USA är inte nödvändigtvis används utomlands. En kompakt bil, med USA normer, är någon bil som är större än en super-mini bil. Historia

kompakt bil klassen kom till när ett bolag vid namn Nash införde en bilmodell som kallas Rambler omkring 1950. Den Rambler byggdes på en hjulbas som mätte 100 inches. Dock var kompakta bilar som tillverkas före andra världskriget i USA. Starten av Rambler, dock gav bilen en klassificering.
Klassificering

kompakta bilen måste också vara mindre än en familjebil, vilket skulle klassificeras som stora. Vad är känt som en kompakt bil i USA anses vara en liten familj bil i Europa, men de är i princip samma sak.
Identification

Även om det finns vissa argument om vad som utgör en kompakt bil, är en detta vissa, de brukar mäta mellan 161 och 175 inches lång om de är kupéer eller sedaner. Men om de är halvkombi, kan de mäter mellan 173 och 181 inches lång.
Motor

De kompakta bilarna är utrustade med 4-cylindriga bensinmotorer, vilket är typiskt 1,5 upp till 2,4-litersmotorer. Dessa typer av motorer ger normalt bilarna någonstans 100-170 hästkrafter. Det finns dock några kompakta bilar som kommer med 1.3 eller 1.4-liters motorer. Det finns högpresterande kompakta modeller som är utrustade med 2.0, 2.5-liters 4-cylindriga motorer, och i vissa fall, 3,2-liters motorer V6. Dessa större motorer ger bilen någonstans 170-300 hästkrafter, vilket är betydligt mer än sina mindre motsvarigheter
Typer

Många bilföretag tillverkar kompakta bilar,. Den är svårt att hitta ett företag som inte har någon form av kompakt modell finns att köpa. Kompakta bilar kommer i en mängd olika modeller och färger. Några av de företag som tillverkar eller har tillverkat kompakta bilar är: Toyota, Honda, Mitsubishi, Chevrolet, Dodge, Mazda, Subaru och Dodge. Compact-modellerna är inte begränsade till dessa företag, dock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112117.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.