Om Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo är en subcompact bil som säljs av General Motors i USA under sin Chevrolet varumärke. Den Aveo tillverkas av GM: s sydkoreanska dotterbolag Daewoo. Den säljs i ett antal länder med olika varumärken och namngivning. Bilen byggdes först 2002. Den började säljas i Nordamerika under 2003 som årsmodell 2004. Inledning

Chevy Aveo gjorde sin amerikanska debut på 2003 Chicago Auto Show. Chevy erbjuds initialt Aveo som en 5-dörrars halvkombi och en 4-dörrars sedan. Båda modellerna sålde bra. Senast 2006 var Aveo bäst säljande subcompact bil i Amerika. Den Aveo ersatte marknadsföringen segmentet tidigare innehas av Chevy Metro tills den avvecklades 2001. Liksom Metro, var Aveo syftar till första gången köpare bil och blev GM: s lägsta priser bil vid går till försäljning i november 2003. Den Aveo bas pris var under $ 10,000 när en tidpunkt då den genomsnittliga bilen köpts i Amerika närmade $ 25.000.
Funktioner

Valfria funktioner som låsningsfria bromsar och en taklucka var avsedda att placera Aveo ovanför andra subcompact bilar på marknaden som erbjöd några onödiga bekvämligheter. Chevy ursprungliga Aveo drevs av en 1,6 liters 4-cylindrig motor. I en tid av stigande bensinpriser, var Aveo bjudet för sin bränsleekonomi, i genomsnitt 27 mpg vid stadskörning och 37 mpg på landsväg. Chevy annonseras också Aveo höga säkerhetsnivå i ett försök att lindra förarnas oro för säkerheten utsikterna för en så liten bil.
Second Generation

2006 började GM Daewoo sälja en ny version av Aveo runt om i världen. Den nya bilen, Dubber T250, återigen säljs under många namn, går till försäljning i USA som en 2007 års modell Aveo. Det var lika på många sätt till dess föregångare (kallas T200). Den nya Aveo fanns i 4 - och 5-dörrars versioner, och en 3-dörrars halvkombi sattes till lineupen senare. Chevy erbjuds nya säkerhetsfunktioner på Aveo,. Dessa inkluderade sidokrockkuddar och en on-board Tire Pressure Monitoring System
Other versions

General Motors sökte efter sätt att expandera Aveo marknaden efter dess framgång. Den 3-dörrars modellen ändrades för att säljas som Pontiac G3 för 2009 års modell, men beslutet att släppa Pontiac varumärke upphävde G3 projektet. För 2009 var den Aveo såldes i tre utföranden kallas 1LS, 1LT och 2LT. En återinställning av ursprungliga 1,6 liters motor resulterade i ännu bättre bränsleekonomi, rankad så högt som 50 mpg på vissa villkor.
Kritisk reaktion

Auto kritiker var mycket i samförstånd med allmänheten att utvärdera Aveo. Dess bränsleekonomi, ställa säkerhet och tillgängliga funktioner allt det bortsett från subcompact klassen i USA. Dessutom gjorde sportig design och hantering är det särskilt önskvärt. Med introduktionen av andra subcompact bilar till den amerikanska marknaden, såsom Smart Car och Toyota Yaris har Aveo fortsatt att vara en av GM: s storsäljare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112096.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.