Vad är en Blue Book?

Begreppet "blå bok" används i allmänhet i samband med bilar i förhållande till en omfattande guidebok kallas Kelley Blue Book. Detta är en bok, och nu en hemsida, med detaljerade uppgifter om värdet av fordon i USA. Boken tar hänsyn till märke, modell, år, körsträcka och mer av nya och begagnade bilar i syfte att fastställa den monetära värde. Det har blivit en resurs för fordon säljare och köpare lika. Historia

Kelley Blue Book började i början av nittonhundratalet. Det är en produkt av Kelley Car Company, baserat i Los Angeles, Kalifornien. Efter prissättning fordon som kom in på hans bil mycket i flera år, organiserade företagets ägare Les Kelley värdena för de fordon i en lista. År 1918 publicerade han denna lista som The Blue Book of Motor Car Vehicles. Inom sidorna i denna bok, inkluderade han priserna fabriken lista och kontanta värdet av ett stort sortiment av fordon.
Betydelse

Termen "blå bokfört värde" har bli en stor faktor i upprättandet av monetära värdet av fordonets värde sedan 1918. Individer i marknaden för att köpa en ny bil kommer att se till Kelley Blue Book att få en uppfattning om vad de ska förvänta sig att spendera på en bil. Fordon säljare kommer att använda Kelley Blue Book att upprätta ett rättvist pris på sitt fordon. Webbplatsen för Kelley Blue Book (se resurserna nedan) har utökats med recensioner på fordon för att ge konsumenterna bättre information. Funktion
Funktion

Kelley Blue Book är att skapa en enhetlig uttryck av fordonets värde. Den Kelley Blue Book analyserar märke och modell av fordon, liksom året bilen gjordes, minns upplysningar, fordonets skick och körsträcka på en bil för att hjälpa läsaren att avgöra kostnaden. The Blue Book är inte bara begränsat till bilar, analyserar boken också nya och begagnade motorcyklar, husvagnar, husbilar, snöskotrar och vattenskotrar.
Fördelar

Fördelen med hjälp av Kelley Blue Book som en resurs är att det kommer att hjälpa bilköpare från att betala för mycket för sina fordon. Det hjälper också fordon säljare från att sälja sin produkt för lite pengar. Eftersom hemsidan har expanderat, så har de fördelar för att använda guiden. Den innehåller nu värdefull minns information kunden och expert recensioner av fordon, och har även ett sekretessbelagda delen som inlägg bilar till salu direkt från deras webbplats. Detta gör bilen att köpa och sälja en one-stop shop för kunder och säljare.
Trademark Information

Användningen av termen "blå bok" allmänt tillämpas på andra använder allt från testning leveranser till guideböcker flygplan värde. Även om det finns olika användningsområden och konnotationer till begreppet blå boken, är frasen "Blue Book" varumärkesskyddade av Kelly Blue Book Company. Detta varumärke är juridiskt bindande i USA och Kanada. På grund av detta, har "Blue Book" blivit en vanlig term i upprättandet det monetära värdet av motorfordon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112092.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.