Honda Accord Historia

Honda Accord är en av de mest populära bilar i USA. I själva verket, med cirka 10 miljoner sålda enheter och med 2009, är Accord en av de mest populära bilarna i amerikansk historia. Modellen har varit en av de fem bäst säljande bilar i USA för mer än tjugo år och bil och förare Magazine heter det att deras 10 bästa listan 21 gånger. Historia

Honda Accord gjorde sin debut under USA: s bicentennial år 1976. Namnet valdes för att erkänna sitt moderbolag engagemang för harmoni genom teknik. Vid den tidpunkt då det infördes, var Accord ett steg upp från sin föregångare, den lilla men ekonomiskt Honda Civic, men ändå innehöll en hjulbas som var mindre än bolagets sub-kompakt, Honda Fit.

Funktioner

När det infördes 1976, var Honda Accord en tre-dörrars halvkombi. Det lekte en 1,6 liters aluminium motor som vevas ut 68 hästkrafter, en vanlig femväxlad manuell växellåda, AM /FM-radio och fjärrkontroll lucka release. Den Accord var betydligt sportigare än Civic, och kom med ett ekonomiskt $ 3995 prislapp.
Geografi

andra generationen Accord slog utställningslokalen golvet i 1982. Detta var också det första året som Honda of America började tillverka personbilar i USA. Den nya generationen Accord hade omformats med en mer generös hjulbas, en mer kraftfull motor och en valfri fyrväxlad automatlåda. Med bränsleekonomi blir allt viktigare, kunde denna Accord skryta och EPA uppskattning av 29 miles per gallon i staden och 40 på motorvägen.
Typer

Variety var livets krydda för den tredje generationen av Honda Accord. Tillverkas mellan 1986 och 1989, kom Accord i fem olika versioner. Konsumenterna kan välja mellan DX Hatchback, DX Sedan, LX Sedan, den LXi Hatchback eller LXi Sedan. Den Accord fortsatt sin utveckling mot ett mer exklusivt fordon med en större hjulbas, rymligare interiör, starkare motor och alternativ som infällbara strålkastare. Klistermärke priset återspeglade alla dessa uppgraderingar. Den 1988 LXi Coupe noterat på $ 14,960.
Effekter

efterföljande generationer av Honda Accord har fortsatt att hålla jämna steg med de ständigt föränderliga smak och efterfrågan i den amerikanska bil köpa allmänheten. Nu inne på sitt åttonde inkarnation, är 2009 års Honda Accord nästan tre meter längre än 1976 versionen. Bränsleeffektivitet, miljöhänsyn och säkerhet har stigit till i spetsen för tekniska prioriteringar, men den senaste generationen har ökat inre rum och erbjuder en valfri 3,5 liters V-6 som genererar 268 hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112072.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.