Historien av elbilar

Även diskussionen om elbilar har förhöjda under de senaste åren på grund av oljepriserna och miljöhänsyn, har idén om en elbil funnits i över ett sekel. Historien om den elektriska bilen är full av falska starter, lovande idéer och även företagens förräderi. Identifiering

En "elbil" är någon bil som drivs helt av en elektrisk laddning, antingen lagras i en intern cell eller batteri, eller levereras från en extern källa.
Origins

De första kända elbilar byggdes i början av 1800-talet, och 1842 hade både skotska forskaren Robert Anderson och amerikanska vetenskapsmannen Thomas Davenport byggt fungerande väg-modeller med hjälp av en laddning batterier.

batteri utveckling

franska forskare tillverkade pålitliga, långvariga batterier i slutet av 1800-talet, så att vid 1890, kan det praktiska elbilar ska byggas.


Golden Years

Elbilar var extremt populär med sekelskiftet. Både amerikanska och europeiska tillverkare visade sig kvalitet elbilar och elfordon outsold alla andra motortyper.
Decline

bensinbilar började trumf elbilar i början av 1900 eftersom nya utvecklingar inom förbränningsmotorer tillåtna bilar Motor Bensin att starta lättare och köra längre än elbilar. Factory massproduktion gjorde också bensinbilar billigare. Genom 1930-talet, hade elbilar nästan försvunnit. Addera Resurgance

Intresset för elbilar kom tillbaka på 1990-talet, när vetenskapen började erkänna de miljöskador som orsakas av bensindriven bil avgaser.
Idag

Förbättrad batteriteknik, såsom väte cell, kör en ny våg av eldrivna konceptbilar, och flera företag är nu producera elbilar till salu.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/112002.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.