Om Automobile Uppfinning

Bilen är kanske den viktigaste uppfinningen i den amerikanska kulturen. Med det var människor och varor kan transporteras över stora avstånd med tidigare oerhörda hastigheter. Även bilen kan betraktas som en 20th-century uppfinning, dess rötter går faktiskt tillbaka flera århundraden och innehåller några av de mest kända namnen inom vetenskap och teknik. Historia

Idén om en självgående maskin för att transportera människor och gods har varit en fantasi för mänskligheten sedan åtminstone 15-talet när Leonardo Da Vinci först skissade några idéer för mekanisk transport. Tyvärr fanns det inga motorer eller mekaniska hjälpmedel för att driva dem, så de förblev en flygning av fantasi för många människor till det 18th århundradet.

År 1769 uppfann Nicolas-Joseph Cugnot en ångdriven militära "traktor" för den franska armén. Tyvärr var dess mekanismer besvärliga och det var extremt långsam (ca 2,5 miles per timme) jämfört med hästdragna vagnar av tiden. Ångmaskiner har senare ersatts med eldrivna fordon. På 1830-talet, uppfann en skotsk uppfinnare vid namn Robert Anderson en rå batteridriven bil. Under hela senare hälften av 19-talet, var ånga (som hade en tendens att vara besvärliga och farliga) långsamt ersättas av eldrivna bilar använder bankerna av batterier för att ge ström. Dessa bilar skulle senare ersättas av en ännu kraftfullare och effektivare maktmedel:. Förbränningsmotorer genom bensin Addera Internal Combustion

Karl Friedrich Benz, en tysk uppfinnare, patent på den första förbränningsmotorn som körde på bensin 1886. Genom 1889, hade han slagit sig ihop med Gottlieb Daimler för att producera den första bilen. Dessa tidiga bilar var oftast handgjorda med varje del görs individuellt av olika hantverkare, inklusive klocka beslutsfattare, smeder och snickare. Produktionen av tidiga bilar var dyra, vilket gör bilar till ett slags leksak för de rika och tomgång. Det var inte förrän Henry Ford tillämpade montering-line tillverkningsprocesser till produktionen av bilar att bilar blir överkomliga och vardagsmat.
Monteringsband

Ransome Eli Olds, efter vilken Oldsmobile hette, var den första biltillverkaren att tillämpa löpande band tekniker för att några av de aspekter av biltillverkning. Senare ansökte Henry Ford församling-line tekniker för att alla aspekter av bilproduktion, vilket resulterar i lägre priser för sina fordon som tillåts Henry Ford, och Ford varumärke, att bli en av de mest kända biltillverkarna i världen. Genom 1913, var Fords "Model T" produktionscykeln så effektivt att det kan bli en arbetande, färdig att använda bilen i 93 minuter.
Pris

Innan Henry Ford begärde och framgångsrikt välte patentet av George B. Seldon, har biltillverkarna skyldiga att betala royalties till Seldon. Seldon, ett patentombud från New York, hade lämnat in en patentansökan för en "road motor" i 1895, men på grund av lagstiftningen i tid, var patent retroaktivt till 1877. Seldon hade aldrig byggt motorn han patenterade och formuleringen var så vaga att alla amerikanska biltillverkare tvungna att betala honom royalties för alla typer av motorer som de sätter i sina fordon. Henry Ford vägrade att betala Seldon kungligheter och stämdes 1904. Ärendet avgjordes när Seldon beordrades att göra hans motor design och den resulterande fordonet var obrukbar, så välter hans patent. Alla biltillverkare där således befriats från att betala royalty och kunde sälja sina bilar för betydligt mindre än innan suit.Additionally, var Fords löpande band process antagits av alla amerikanska biltillverkare, men under 1910-talet och 1920-talet, var den modell T-Ford billigaste, mest sålda bilen i USA, totalt 15 miljoner säljs av 1927. Ford sätta priset på sin bil baserad på lönerna för sina arbetare (som var också några av de mest betalade mycket i branschen), prissättningen av en modell T till tre månaders lön, låta sina egna arbetare att spara tillräckligt med pengar för att köpa den mycket produkt de arbetade på.
Potential

I det senare decenniet av 20-talet, blev beroende av utländsk olja (från vilken bensin görs) smärtsamt uppenbart. Oljeembargot av 1970-talet lamslog nästan nationen och började sökandet efter mer effektiva fordon som inte skulle lita på olja. Även laddningsbara elbilar för 1980 och 1990 var opraktiskt och impopulära, visade tillkomsten av "hybrid" motor från japanska biltillverkare Toyota och Honda är populär i början av 2000-talet. "Hybrid" teknik gifter sig med en liten, effektiv förbränningsmotor till en liten, effektiv elmotor som lagrar energi i en serie av batterier. Resultatet är bränsleeffektivitet långt över vanliga förbränningsmotorer, lägre utsläpp och ökad självständighet från utländsk olja. Sedan början av 21-talet, har det funnits ökande användningen av "hybrid"-motorn i alla typer av personliga bilar och kollektivtrafik, även om antalet hybridfordon på vägen är mycket mindre än rent förbränningsmotorer.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111979.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.