Om Car Vindskydd

Bil vindrutor är en av de saker som de flesta människor inte tänker på när man köper en bil eller kör omkring i den. Vindskydd tas för givet eftersom alla bilar som säljs idag är utrustade med dem. Vi tänker aldrig på dem som en lyx, men en gång i tiden, de var. Historia

den första bilen vindrutor sålda var en valfri uppgradering ägaren kunde lägga på vid köptillfället. Folk bar skyddsglasögon under körning bilar utan vindskydd. De köptes av privatpersoner som inte längre ville driva med glasögon och hade råd med alternativet, men det finns ingen tydlig indikation på hur mycket det uppgradera kostnad i början av 1900. Strax efter den första vindrutan sattes på marknaden, var slutna lastbilar, bussar och bilar uppfanns. Efterfrågan på bilglas spetsade och har fortsatt hög sedan dess.
Tidsplan

Wraparound glas lades på bilar i mitten av 1900-talet och var den första milstolpen i fordonsindustrin glas. Innan starten var fordonen oftast utrustade med en en-person topp, förutom sidogardiner. Detta innebar att fordon oftast drevs när vädret var rättvist. Genom 1929, var de flesta bilar är utrustade med välvda glas, som gav skydd mot flygande skräp, stänk lera, vind, regn och vägdamm. Folk kunde nu köra sina bilar i alla typer av väder.
Potential

Även glas som skydd mot elementen, var det inte en perfekt produkt. På grund av hur fönstren producerades ändrades förarens sikt genom dem förvrängda, och de tenderade att vara dyrt, liksom. Som ett resultat började auto-glastillverkare ändra det sätt de gjorde sin produkt. Istället för att använda vad som var känt som "batch"-metoden, bytte de till den så kallade "band"-metoden. Denna switch gjorde auto glas billigare och förbättrat sin kvalitet, vilket eliminerar distorsion. De förbättringar som tillverkarna gjorde användningen av vindrutor i bilar mer praktiska och därmed utbredd.
Överväganden

Eftersom bilen vindrutor gjordes från vanliga glas, de hade en tendens att splittras i vassa skärvor när de delas. Det var mycket farligt för föraren och passageraren vid kollisioner. Som ett resultat utvecklades glastillverkarna en säkrare typ av glas genom laminering av ett fin filmskikt mellan två tunna glasskikt. Detta var den första säkerhetsglas och tillverkades 1928. När vindrutan var bruten, hade filmen glaset på plats, vilket minskar skador från glassplitter. Under årens lopp har tekniken bidragit till att förbättra filmskiktet och kvaliteten på auto glas har också förbättrats. Alla fordon som gjorts i USA har kommit utrustad med säkerhetsglas sedan 1966.
Fördelar

Bil vindrutor ger många fördelar. Förutom att skydda bilens interiör, förare och passagerare från elementen, de ger också skydd mot stöld. Även en tjuv kan enkelt bryta ett fönster, det ger en barriär mellan förbipasserande och en bil sitter på en parkeringsplats. Det är inte som om någon kan bara gå med och hålla sin hand i bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111971.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.