Skillnader mellan vår Bromsar & Air Brakes

Luft bromsar och bromsar våren i ett större fordon, vanligtvis en lastbil eller buss, ibland är bakom samma hjul och använder samma axel. Dock är en som används för parkering och en för att sakta ner. Air Bromsar

Air bromsar används vanligtvis för rutinmässig sakta av ett tungt fordon. De fungerar nästan identisk med en bil bromsar, förutom en kompressor som drivs av motorn, används i stället för bromsvätska att sätta press på bromstrumman. Luften pumpas in i en luftkammare i bromsen som orsakar bromsverkan. I stora lastbilar, det mänskliga benet helt enkelt inte har tillräckligt med kraft för att hålla bromsverkan, så lufttryck används istället.
Fjäderbromsar

Fjäderbromsar i en stora fordon används för att parkera lastbilen, ungefär som en parkeringsbroms i en bil. Denna typ av broms använder fjädrar för att låsa bromsen på plats. Föraren styr fjäderbromsarna, som hålls på plats med lufttryck, genom att frigöra lufttrycket att tillåta dem att engagera sig. Felaktigt installerade eller justeras fjäderbromsar kommer inte att fungera korrekt, om alls. Fjäderbromsar används också som nödbroms.
Fjäderbromsar som nödbromsar

fjäderbromsarna fungera som nödbroms vid lufttrycket misslyckande . Fjädrarna på våren bromsaggregatet hålls tillbaka av lufttrycket. Om något läckage i luftledningen eller fullständig lufttryck inträffar, fjädrarna åt bromsarna. Varje förlust av lufttryck innebär en förlust av tryckluftsbromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/111926.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.