1989 Cadillac Allante Specifikationer

I 1989 års Cadillac Allante är en lyx tvåsitsig cabriolet byggd av General Motors och på sin tid var den dyraste nya Cadillac modell i märkets historia. Bilen var avsedd att konkurrera med sådana bilar som Mercedes-Benz SL-linjen, men det föll kort av denna bil i prestanda. Cadillac inte producera och sälja så många Allante modeller som det hade beräknat. Bilens branta $ 57.183 grundpris påverkat försäljningen, endast 3296 enheter för 1989. Motor

Allante använder en 4,5-liters V8 tryckstång med ett aluminiumblock och gjutjärn huvudet. Motorn har en 3.62-by-3.31-tums borrning och slaglängd samt en 9,0-till-1 kompressionsförhållande. 1989 års modell var det premiär för denna motor, som ersatte 1988 års bilens 4,1-litersmotor. Uteffekten är 200 hästkrafter vid 4.300 rpm och 270 pund fötter vridmoment vid 3200 varv per minut (rpm).
Drivlina och chassi

Cadillac kritiserades av fordonsindustrin pressen att välja en front-motor, framhjulsdrift layout, medan nästan alla sina lyxiga konvertibla konkurrenter var bakhjulsdriven. En fyra-växlad automatlåda med överväxel finns på alla modeller. Suspensionen Systemet använder MacPherson fjäderben fram och stöttor ut tillbaka med självnivellerande teknik. Bilens fjädring är anpassningsbar till olika körstilar, ger en kompatibel rida vid låga hastigheter samtidigt hårdnande upp saker på motorvägen cruising för ökad stabilitet. Bromsning sköts av främre och bakre skivor med en Bosch III låsningsfria bromsar. Den Allante kom standard med 16-tums hjul insvept i Goodyear 225/55VR16 däck.
Exteriör och interiör

Allante var formaterad och delvis byggt av italienska design företaget Pininfarina, känd för sitt designarbete för Ferrari bland andra top-tier biltillverkare. Bilen är 178,6 inches lång, 73,5 inches bred och 52,2 inches tall. Hjulbasen är 99.4 inches med tjänstevikt kommer in på 3,492 pounds. Det konvertibla topp är en löstagbar metall hardtop lackerad i bilens färg, en ovanlig design i branschen på den tiden. Inuti finns två läderklädda Recaro säten och soft-touch eller läderklädsel på alla ytor. En cellulär Carphone var tillgänglig med en utdragbar antenn som ger bättre mottagning. Instrumentbrädan Enheten har en LCD-display, men höll med traditionella analoga urtavlor också.
Prestanda

grund av sin större och mer kraftfull motor, är det 1989 Allante betydligt snabbare än 1988 års bil. Det kommer att gå från 0 till 60 miles per timme på 8,3 sekunder med toppfart knuten till 135 mph. Bränsleekonomin är betyget 15 miles per gallon i staden och 23 mpg på landsväg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/convertibles/104944.html

Previous:
Next:

Konvertibler

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.