Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur Sätt Trackbar & Cover Into en BB

Jeep Wrangler ägare ofta installera en billig lift kit för att öka markfrigången för terrängförhållanden. Satsen är känd för off-Roaders som en "budget boost" eller, för kort, ett "BB". Finns i versioner för att höja Jeep från 2 inches till mer än 4 inches, BB kit består typiskt av spiralfjädern distanser, stötdämpare adaptrar och gummikutsarna Bump. Spåret bar, en fabrik komponent i Jeep fjädring som håller axeln centrerad under bilen, är hårt monterad på framaxeln och en kulled montering på ramen. Vid installation BB kit som överstiger 2 inches av hiss, måste OEM spåret bar ersättas med en justerbar eftermarknad enhet, för att tillgodose den ökade höjden på förstärkt fjädring. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Kulled separator
Hammer
Hylsnyckel och uttag
Momentnyckel
Måttband
Visa mer Instruktioner
1

Palla upp fordonet och stödja den på pallbockar.
2

Placera en domkraft under framaxeln, och höja den för att lyfta däcken från marken något. Detta kommer att ta spänningen från komponenterna spårfältet.
3

Ta bort muttern och skruvsäkringssystem spåret bar till ramen på passagerarsidan av fordonet.
4

Dra sprinten ur kulledstappen där OEM spåret bar fäster vid fordonets ram. Lossa kronmuttern på kulledstappen.
5

Infoga en kulled separerande verktyget mellan kulleden boot och karmdelen. Slå på verktyget med en hammare tills kulleden separerar. Ta kronmuttern och svänga den ände av spåret bar ner från kulleden.
6

Ta bort plastskyddet från över spåret Stångmontering punkt på axeln. Skruva av muttern och bulten och ta bort spåret bar helt från fordonet.
7

Uppskatta längd justerbara ersättare spåret bar krävs för att överbrygga avståndet mellan de två fästpunkterna. Pre-justera banan bar till den längden, genom att lossa låsmuttrarna på justeringen vantskruven och rotera vantskruven att förlänga banan baren. Sätt på kulledstappen
8

om ersättande spåret bar in hålet i karmdelen. Trä kronmuttern på kulledstappen och vridmomentet till 65 fot pounds. Sätt i en ny saxpinne i kulledstappen.
9

Pivot spåret bar så monteringshål på den andra änden så nära som möjligt till axeln fäste. Sätt en liten bändjärn genom hålet i slutet av banan ribban fästet, och bänd axeln över tills monteringshålen linje. Sätt in fästbulten genom hålen, och trä flaggan muttern på den andra änden. Dra åt muttern till 55 fot pounds. Sätt tillbaka plastlocket över axeln monteringspunkt.
10

Vrid ratten så däcken är rakt fram. Mät hur mycket varje framdäcket skjuter ut från fendrar. Vrid vantskruven på justerbara spår bar, tills axeln är centrerad och varje framdäcket skjuter lika avstånd. Dra vantskruven muttrarna justerskruvar lås.
11

Sänk fordonet. Framhjulsinställning rekommenderas alltid efter installation av nytt spår bar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103319.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.