Rotary Lift Multi-Point Inspektion Checklista

Rotary producerar en rad av bilar och tunga fordon hissar som gör att mekanikerna att enkelt komma åt undersidan av fordon. Dessa hydrauliskt drivna hissar har en säker och effektiv lyft process som stöds av tunga gauge stål. De kräver regelbunden inspektion och underhåll för att säkerställa att de fungerar optimalt. Base

basen av Rotarys märke hissar stabiliserar hela konstruktionen, som gör det möjligt att lyfta tunga fordon. Inspektera monteringsplåtarna att säkerställa bultarna sitter fast i marken och att det inte finns några tecken på skador. Eventuella sprickor eller sträckning av stål fästplattorna försvagar strukturen, vilket kan resultera i skada på ett fordon samt något eller någon person i närheten av det. Betongen nedanför basen och omger den ska inte visa några sprickor eller tecken på skador.
Inramar

Rotary hissar har en stålförstärkt ram som kan försvagas över tiden . Inspektera alla fogar och områden av ramen som har svetsar eller är ihopskruvade för sprickbildning och för att säkerställa att de fästdon som är täta. Svetsa alla områden som har sprickor och svets förstärkning ströks ut några stressade områden. Vertikallyft ramar bör vara kvadratiska och vertikalt, som någon grad av lean skadar hydraulik och allvarligt försvaga hissen.
Hydraulikinstallation

Rotary hissar använder en hydraulpump för att driva sina liftanläggningar. Det är viktigt att kontrollera hydraulvätsketank att säkerställa att den är full och lägga vätska som behövs. Om behållaren är låg, då systemet har en läcka någonstans. Inspektera alla hydraulslangar för läckage, speciellt vid kontakter och områden där linjeanliggningarna rörliga delar. Inspektera huvudliften rören för att säkerställa att tätningarna fungerar optimalt och det finns ingen vätska läcker igenom. De hydrauliska kontroller bör testas för att kontrollera att de fungerar korrekt och att den akuta avstängning faktiskt stannar hissen på plats.
Lift Tallrikar

Lift plattor höjer och sänker via hydraultryck och måste vara i optimal kondition för att uppbära vikten av ett fordon. Inspektera kuddar som direkt kontakt med fordonet för någon stress sprickor och byt därefter. Kontrollera och dra åt alla skruvar som förbinder armarna och tallrikar till hydraulsystemet. Inspektera lyften armarna efter sprickor, sträckning av metallen eller böjar - som alla försvaga systemets integritet

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133896.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.