Hur byter jag en 1997 Mercedes S320 bälte?

I 1997 års Mercedes S320 bältet går att extra anordningar på fordonet, t.ex. generatorn, vattenpumpen och kylaren. Utan detta bälte, skulle motorn vara oförmögen att alstra elektrisk kraft för bilen. Med tiden kan en sliten eller dåligt fungerande bälte leda till permanent motorhaveri. För att undvika detta är det viktigt att ändra ditt bälte så fort den blir sliten eller sprucken. Saker du behöver
Bältessträckare
Bälte
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din S320 och lokalisera remskiva remspännaren. Det ligger i motorrummet, precis under generatorn. Använd en remspännare att vrida skruven i mitten av bältet spännaren
2

. När du gör detta, kommer remmen runt trissan börjar lossna.
3

kräng av remmen med händerna. Använd inte en skruvmejsel eller annat verktyg för att få bort remmen, detta kan skada motorns delar. Bandet kommer att vara löst nog för dig att ta bort det lätt för hand.
4

Placera den nya remmen över alla remskivor som den gamla remmen var på. Se till att den släta sidan av bandet är på den släta remskivorna och den räfflade sidan av bandet är på räfflade remskivor.
5

Lossa remspännaren bulten och ta bort remspännaren från motorn vik.
6

Starta motorn och lyssna efter eventuella missljud. Högt gnällande eller skrikande indikerar att bandet glider. Stäng av motorn och kontrollera bältet för att kontrollera att den är ordentligt åtdragna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133446.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.