Syntetiska manuell växellåda Fluid Fördelar

Syntetisk manuell transmissionsolja är en relativ nykomling till fordonsindustrin scenen. Att bestod enkom av syntetiska ingredienser, har det visat sig vara anmärkningsvärt bättre i de flesta tillämpningar än vanlig organisk transmissionsolja. Många fler biltillverkare och förare gör swappen att skörda de vinster som kan förbättra en bil prestanda och hållbarhet. Friktionsminskning

Enligt Exxon Mobil Corporation, syntetiska manuell växellåda vätskor ger en betydande minskning av mängden växellådan friktion än vanliga svavel-fosfor-baserade vätskor. Detta möjliggör en förbättring av den totala bränsleekonomin, samt en minskning av driftskostnaderna med interna delar som skadats av friktion.

Med denna minskning av friktionen kommer en betydande förbättring i kallt väder skiftande förmåga. Många manuella växellådor som används i extrema miljöer blir lättare att engagera sig och skifta med syntetisk manuell växellåda vätska i bruk. Addera Rostskydd

Syntetisk manuell transmissionsolja har egenskaper som möjliggöra en minskning av mängden rost och korrosion som normalt återfinns i överförings fall. Typiska svavel-fosfor mineral vätskor kan orsaka en betydande mängd av rost och andra typer av inlåning, vilket kan leda till en försvagning av inre Växellåda delar. Syntetiska vätskor kommer att ta bort en stor del av denna risk, bevara din överföring för hur länge du planerar att äga bilen.
Termisk stabilitet

Syntetiska manuell transmissionsoljor är speciellt utformad för att inte bryta ner under extrema temperaturvariationer. Till exempel är AMSOIL syntetisk manuell transmissionsolja visat sig bibehålla sin design viskositet mellan -40 grader Fahrenheit och 300 grader Fahrenheit. Detta säkerställer att även under extrema varma och kalla temperaturer, kommer överföringen att fortsätta att fungera som det var avsett. Detta är en drastisk förbättring jämfört med vanliga mineral vätskor, som inte kan hantera en sådan bred temperaturvariation.

Tillsammans med att tillåta växellådan att fungera effektivt i tuffa miljöer, syntetiska manuella transmissionsoljor har förmågan att skydda växlarna och lagren från skador vid drift under extremt höga eller låga temperaturer.
Garantitäckning

bil ägare intresserade av att göra en övergång till syntetisk vätska behöver inte oroa sig för tömning sin bils garantin. Många biltillverkare lägger ut specifika typer av vätskor som är godkända för användning i sina bilar. Enligt Exxon Mobil Corporation, dess syntetiska manuella transmissionsvätskor uppfyller garantivillkoren hos många biltillverkare. AMSOIL hävdar också att möta dessa krav med sin linje av transmissionsoljor, särskilt de krav som fastställs av General Motors, Honda och Chrysler.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133559.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.