Hur man målar din bil som ett proffs

En kvalitet lack kan förbättra utseendet på din bil. Däremot kan hyra en professionell kosta dig allt från $ 300 till $ 1000. Även om det kostar mindre att göra det själv, vissa människor fruktar lack kommer inte att vara lika bra. Detta antagande är inte alltid sant. Genom att följa några enkla steg kan du måla din bil med hjälp av samma teknik som många proffs och få samma resultat. Saker du behöver
600-grit sandpapper
billack kommenterar: Mineral sprit
Bil primer
4-tums målarpenslar (3) katalog Klarlack
Maskeringstejp
Handskar
Exteriör bil renare eller vax
Visa fler instruktioner
1

finna en lämplig plats för jobbet. Välj en plats som är öppen, ventilerat och väl upplysta. Om det behövs, använd en presenning för att skydda marken eller närliggande föremål.
2

Tvätta bilen. Rengör bilen noggrant för att avlägsna all smuts och road rester. Använd ett fett remover för eventuella svåra att rena områden. Att misslyckas med att ordentligt rengöra bilen kommer att resultera i problem färgvidhäftning samt möjligheten att smuts och sot inställning i din nya färg.
3

Använd 600 grit sandpapper att slipa ner bilen. Detta kommer att ta bort orenheter som ger dig en kula att arbeta med. Vid slipning, är det inte nödvändigt att ta bort den gamla färgen. Något sand bilen med särskild tonvikt på att släta ut eventuella grov områden. Slipning bilen kan orsaka flisning. Om detta inträffar, använd primer för att jämna ut ytan.
4

Skölj bilen för att ta bort lösa partiklar från slipning. Underlåtenhet att noggrant skölja bilen kommer att orsaka sandpartiklar att ställa under din färg.
5

Använd målartejp för att skydda andra områden på din bil från exponering för att måla. Ett annat alternativ skulle vara att ta bort trim bitar. Till exempel, kan du ta bort stötfångare eller sidospeglar.
6

Prep din färg. Blandningen ska vara 50 procent målarfärg och 50 procent lacknafta. Kontakta din lokala auto butik eller body shop för att fråga om de bästa färg val. Rör om färgen så att den inte är för tunt och inte för tjock. Om färgen är för tunn det kommer att lämna droppar på din bil. Om färgen är för tjock, kommer det att ta längre tid att torka.
7

Måla bilen. Använd en 4-tums borste för att applicera färgen. Doppa penseln i färgen tills spetsen är helt nedsänkt. För att undvika märkbara penseldrag, applicera ett tjockt lager av färg och sakta glida över ytan. Kom ihåg att alltid slå i samma riktning. För att undvika måla linjer, måla stora, sömlösa områden individuellt. Till exempel måla hela förarsidans dörr. Låta en delvis målad yta torka orsakar ojämna kanter när du återupptar.

Börja med taket och arbeta dig nedåt. När du är klar med din första lagret, titta över jobbet och använd din pensel med en liten mängd färg till lätt jämna några droppar, bubblor eller ojämna kanter. Applicera tre lager färg och att minst sex timmars torktid mellan varje skikt.
8

Applicera ett tunt lager av klarlack. Det kan ta en hel dag att torka innan du kommer till det här steget. Använd en annan borste, men samma pensel teknik för att tillämpa den klara beläggningen. Låt klarlack torka i cirka 90 minuter.
9

bort målartejp från dina trim.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133551.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.