Återställa olja i en BMW E90

De flesta BMW ägare har två saker gemensamt : de älskar sina bilar och de hatar ljuset serviceintervall . För att uppmuntra förarna att få sina fordon endast utföras av certifierade mekaniker eller återförsäljare , de flesta BMW- motorer spåra hur många miles har drivits sedan bilen var senast servad . Efter ett par tusen miles , kommer ett ljus indikerar att oljan bör bytas och motorn ska inspekteras . Till skillnad från tidigare generationer av 3 - serien , behöver BMW E90 drivrutiner inte ett speciellt verktyg för att återställa detta ljus om de väljer att byta olja själv . Instruktioner
1

Sätt nyckeln i tändningslåset , men inte starta bilen . Tryck och håll resan knappen samtidigt som du trycker på bromsen och vrid nyckeln till tillbehöret för position ( inte dra runt motorn ) .
2

Fortsätt hålla resan knappen tills en triangel visas i stället för tiden displayen mellan hastighetsmätaren och varvräknaren . Du kan nu använda vippströmbrytare på blinkers kontrollen för att gå igenom de olika tjänsterna symboler . Symbolen motsvarar oljebytesintervall är en olja kan.
3

När symbolen för oljan kan visas på skärmen , skjut fliken som heter " BC " ( för " board dator " ) på slutet av blinkersspaken för att få upp ordet " RESET " på panelen . När den visas , skjut BC fliken en andra gång och håll i ca fem sekunder tills motorn vägmätare display visas . Oljan serviceintervall är nu återställd .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133287.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.