Effekterna av dåligt Motorolja

Utan motorolja, skulle en motor gripa och upphör att fungera, antagligen med permanenta skador. Motorer av alla slag tar varierande mängder och vikter av olja, och det finns alternativ för syntetiska eller petroleum. En sak är konstant, kommer dålig motorolja orsaka långvariga problem för en motor. Friktion

Det primära syftet med olja är att smörja metallytor i motorn och låta dem arbeta utan att skrapa ihop och skadar ytorna. Att hålla metallen rörliga delar belagda i olja och flytta ihop smidigt hämmas om oljan kvalitet äventyras. Oljan kan bli klibbiga och tjock, vilket delar för att sakta ner. Värme kan bygga som delar rör sig i hög hastighet och mindre smörjande oljan är desto större chans delarna kommer inte att fungera. En låggradig motorolja bryts ner mycket snabbare än en kvalitetsprodukt, och detta kommer att ha en långsiktig effekt på prestanda som de delar måste arbeta hårdare för att övervinna de skillnader i smörjning.
Skräp

vara en trögflytande vätska, samlar olja skräp och biprodukter från motorns drift och avbryter dem, hålla dem från att fastna på ytorna i motorn. Kvalitet olja i toppskick kan göra det här jobbet bra, men mer mättade oljan är med skräp redan, desto mindre effektiv blir den. Detta innebär skräp kan, och kommer, bygga upp på motorn metallytan. Byte av olja eller en bättre kvalitet olja som används kan lindra en del av problemet. När bygga upp börjar, är det svårt att vända. Använda en högkvalitativ olja, och hålla den ren, hjälper oljan göra detta jobb.
Burning

Oil måste tåla och fungera under hög värme och hög stress. Olja som har försämrats eller är dålig kvalitet kommer inte att motstå de temperaturer för lång och kommer att börja brinna. Detta kan göra flera saker på din motor. Friktion kommer att inträffa och metalldelar kan börja gnida tillsammans och metallspån kan hamna i systemet. Värmen inte distribueras eller minskas genom oljan kan bränna packningar och tätningar orsakar bilen att läcka och röka. Så småningom den brända oljan kommer att börja följa den inre metallytor i motorn också, minskar möjligheten för den kvarvarande oljan för att hålla delarna smörjas och flyter på bra. Addera Digerdöden

Digerdöden, eller slam, är resultatet av missade olja i din motor. Oljan har försämrats till den grad att det blir en klibbig, tjock slam och motorn är oförmögen att arbeta och köra. På 1980-talet orsakade en situation där auto teknik överträffat de förbättringar i motorolja en stor förekomst av detta problem. Snabbare bilar, bättre motorer och vägar bidrog, men bristen på kvalitetsförbättringar i motoroljan industrin att matcha dessa situationer var den största boven. Sedan dess har oljepriset standarder förbättrats, och en bra nyckel att komma ihåg är att du har gjort en stor investering i din bil, gå billigt på oljan kommer bara förstöra denna investering på lång sikt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133066.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.