Hur ta reda på hur mycket olja Din bil tar utan manual

Att hålla oljan i en bil ren och på rätt nivå är en av de viktigaste sakerna ägare bör göra. Att hitta den exakta mängden olja som behövs utan en manual kräver lite arbete, men ett oljebyte kan utföras i processen. Du kan slutföra denna uppgift i ungefär en timme. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Wrench
Oljebeständig plast handskar
Oljetråg, 7,5 liter eller större
märkpenna
trasor Shop
Show Mer Instruktioner
1

Dra i handtaget inne i bilen längs botten av instrumentbrädan med en ikon på det som ser ut som en bil huva, och huven kommer delvis att dyka upp. Nå i sprickan där fläkten är delvis öppna och känner för en spak. Dra eller tryck spaken med ena handen och öppna motorhuven med den andra.
2

Hitta ett litet handtag, oftast gula och plast, ovanpå motorrummet. Dra i handtaget med ena handen tills det kommer ut ur motorn föra en lång tunn stång med det. Läs skriften på handtaget för att kontrollera att det står olja. Sätt tillbaka den om det står överföring och hitta den som säger olja.
3

Använda en trasa torka lång metallstång rengöra och sätta det hela vägen tillbaka in i motorn. Dra handtaget föra stången tillbaka ut ur motorn och titta i slutet håller den nivån. Titta på de två märken på det och se vart oljan resten stannar. Record att oljenivån är full om resten är mellan varumärkena och en liter låga om det är under den nedre markeringen.
4

Placera Oljetråg på en plan yta och fyll den med fyra kannor vatten. Märk utsidan av tråget med märkpenna på vattennivån. Lägg till ytterligare en liter vatten och mark den nivån, och upprepa processen tills Oljetråg är märkt med sju liter nivå.
5

Töm vattnet ur Oljetråg och torka torka med en trasa. Överför markeringarna på insidan med permanent märkpenna om Oljetråg är inte genomskinlig.
6

krypa under bilen och leta efter oljetråget, vilket kommer att ha en stor bult som sticker ut av det . Placera din markerade dropplåt på golvet under motorn med den stora bulten uppradade med mitten av det.
7

Ta på skyddsglasögon. Tag på handskarna oljeresistenta. Använd Wrench att skruva den stora bulten genom att vrida den moturs och ta ut det helt. Vänta tills oljan rinner ut ur motorn stannar. Titta på dräneringstråget du har markerat och registrera nivån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132823.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.