Hur man byter olja i en 2002 Honda Civic Coupe

Den 2002 Honda Civic Coupe är en kompakt två-dörrars sedan med en fyrcylindrig motor. Denna motor har 4 qts. av 10W-40 olja i oljesumpen, är som på undersidan av motorn. Motoroljan skall bytas var 3.000 till 5.000 miles, enligt bruksanvisningen. Byte av motorolja själv kommer att spara tid och pengar, och bara om någon Civic ägaren kan göra det här. Saker du behöver
Bil jack
stödbenet
dräneringskärlet
Ratchet
1/2 tums hylsa
Oljefilter
Oljefilternyckel
10W-40 motor olja, 4 qts.
Visa fler instruktioner
1

lyft den främre vänstra sidan av Civic från marken med hjälp av domkraft. Sänk Civic på en pallbock att stödja ramen som du arbetar.
2

Placera drain pan under oljetråget s drain muttern på botten av oljetråget. Ta bort muttern med Ratchet och uttag. Tappa ur oljan i avloppet pan och sedan ersätta muttern till botten av oljetråget.
3

Vrid oljefiltret moturs med en oljefilternyckel och dra bort oljepumpen . Oljefiltret sitter på höger sida av oljetråget i fri sikt. Placera det nya oljefiltret på oljepumpen och vrid det medurs med oljefilternyckel tills det är ordentligt.
4

Avlägsna tråget från under motorns oljetråg. Höj Honda Civic bort stödbenet och lägre till marken. Öppna huven.
5

Avlägsna oljan locket från den övre högra sidan av motorn. Häll ny motorolja i motorn och sätt på locket.
6

Starta motorn och låt den gå i fem minuter. Stanna motorn och ta ur oljestickan och kontrollera oljenivån. Lägg mer olja i motorn om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133089.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.