Hur Töm Transmission Fluid på en 2006 Chevy Trailblazer

Du måste dränera automatisk transmissionsolja i 2006 Chevy Trailblazer på 30.000 miles eller 30 månader. När du dränera vätska, måste du omedelbart lägga till fyra liter färska transmissionsolja genom påfyllningsröret i motorrummet. General Motors rekommenderar att använda Dexron VI transmissionsolja för just detta år och modell. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Flare-skiftnyckel
platt skruvmejsel
Transmission filter
Transmission-pan gasket
Transmissionsolja
Visa mer instruktioner
1

Lyft upp trucken med en domkraft och stödja den på pallbockar. . Placera ett uppsamlingskärl som rymmer minst åtta liter undertill överföring-fluid pan
2

Koppla manöverlänkage som delvis täcker transmission-pan bultar på ena sidan av pannan - koppla loss kabeländen från bollen stud och sedan bort bultarna för kabelns konsolen med din nyckel.
3

bort skruvarna längs fläns transmission-vätska pan med en flare-mutter eller liknande skiftnyckel. Lämna bultarna vid varje hörn ensam tills du har tagit bort de andra, och sedan ta bort skruvarna i de främre hörnen ..
4

Bänd pannan lös långsamt och försiktigt vid den främre änden av pannan med hjälp av en skruvmejsel. Luta pannan och häll transmissionsolja i dräneringstråget.
5

Koppla de återstående bultarna på transmissionen pannan och ta bort pannan från transmissionen.
6

Clean den inre ytan av transmissionen pannan med vätska och blås torrt med tryckluft. Torka bort alla spår av den gamla packningen och tätningsmedel från transmissionen ytan med lösningsmedel.
7

Dra ner på transmissionsfilter placerad inuti transmissionen ventilhuset och ta bort den. . Montera ett nytt filter i växellådan med en ny tätning, vilket ofta är förinstallerad på ersättningsfilter
8

Installera överföring pan - med en ny packning - på transmissionen och installera bultar. Dra åt varje skruv med din skiftnyckel lite i taget tills varje skruv är på 97 tum-pounds. Återanslut manöverlänkage med sina bultar och kabel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132567.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.