Vad är skillnaden mellan Gas & Diesel Motor Oil?

Burkar bensin motorolja har oftast en American Petroleum Institute (API) Starburst etikett som intygar deras användning för bensinmotorer. Denna distinktion kan verka underligt, men inte all motorolja är bra för gasmotorer. Skillnaden är särskilt intressant för de som märker att dieselolja är mycket billigare och skulle vilja använda den i sina gasmotorer för att spara pengar. Katalysator

Katalysatorn är ett poröst metallfilter längs avgassystemet mellan motorn och ljuddämparen. Metallmatrisen hastighet inne omvandlingen av giftiga utsläpp i godartade produkter. Vissa utsläpp kan dock skada omvandlaren förmåga att utföra denna katalys, såsom bly, zink och fosfor. En brist katalysator kan leda till att bilens missa ett utsläpp test. Eftersom dieselmotorer inte använder samma typ av katalysator, har dieselolja högre zinkdialkylditiofosfat (ZDDP) nivå än bensin motorolja, för att bilda en film på lager och kamaxeln för att förhindra slitage. ZDDP innehåller både zink och fosfor. Detta innehåll är den ledande orsaken dieselolja inte kan användas i gasmotorer.
Viskositetsintervall

Dieselolja är mer trögflytande, med andra ord tyngre eller tjockare. Detta behövs eftersom det finns mer utrymme mellan staven och vevaxellager i en dieselmotor. Tunn olja skulle rinna från dessa utrymmen. Obversely, kommer att sätta alltför tjock av en olja i en gasmotor gör det går varmare. Tyngre viskositet är dåligt för en gasmotor vid uppstart och vid kall väderlek. Du skulle också löst komprimering av oljan, bromsa dess cirkulation i motorn.
Tillsatsnivåer

Nivån på tvättmedel och andra tillsatser är högre för diesel , för att bekämpa de högre sot nivåerna av dieselmotorer och dra nytta av skillnaden i katalysatorn i dieslar. I en gasmotor, kan dieselolja s större koncentration av tvättmedel, eller skrubbning medel, avlägsna tillverkarens avlagringar på cylinderväggen som hjälper försegla förbränningsgaserna. Detta kan leda till att röka inne i motorn, vilket i sin tur kan skada katalysatorn.
Bytesintervaller

Vissa motorolja tillsatser tjänar till att sänka viskositeten vid start och höja den vid höga temperaturer. Dieselolja har en längre livslängd på grund av den högre nivån av sådana tillsatsmedel. Konkret innebär högre tillsatsnivåer i dieselolja du kan köra vidare innan de bryts ned till nivåer för låg för en gasmotor. Rätt viskositet vid rätt temperatur förhindrar slitage och belastning på motorn. De extra tillsatser i dieselolja hjälper inte mycket i en gasmotor, eftersom dieselolja vanligen säljs till högre viskositet än gasmotorer använder. Viskositeten är därför inkompatibla redan från början.
Diesel användas i Gas Engine

Du kan använda diesel i bilar äldre än årsmodell 1975, då katalysator var första uppdrag. Du måste matcha viskositet, vilket kan vara svårt med tanke på den högre viskositeten kravet på dieselmotorer. För hög av viskositet, i en gasmotor, skulle ge dåligt skydd vid start och under vintern. Den högre viskositet skulle också sänka gaseffektivitet motorbränsle något. Om du bestämmer dig för att använda en typ av olja i annan typ av motor, kan du säga som är för gasmotorer med "S" i oljan kan kodning ("S" för "service"). "C" är för dieselmotorer ("C" för "kommersiell").

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132543.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.