Hur man byter olja i en 07 Trailblazer SS

2002 Chevrolet avbröt fyrdörrars Blazer, och ersatt den med fyra dörrar TrailBlazer, även om två dörrar Blazer återstod. Under 2006 sjönk Chevy Blazer helt och hållet, och ersatt den med vägvisare. Den 2007 TrailBlazer SS var den högpresterande version av SUV, som det kom med en 395-hästkrafter, 6,0-liters V-8 motor. Trots det är en högpresterande fordon, byta olja och filter är en okomplicerad uppgift som kräver inga speciella verktyg för att utföra. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
dräneringskärlet
Blocknyckelsats
Momentnyckel
Oljefilternyckel
6 qts. 5W-30 syntetisk motorolja möte GM Standard GM4718M
Nytt oljefilter
Oljefilter cup
Funnel
Ren, luddfri trasa
Visa fler instruktioner
1

Öppna TrailBlazer huva och skruva loss plasten skruven i mitten av plasten motorkåpan. Dra förarens sida av motorn locket uppåt för att frigöra den från dess fästorgan. Pivot framsidan av motorhuven uppåt och dra ut den ur sitt fäste. Placera motorhuven på en säker plats.
2

Hitta oljepåfyllningslocket på passagerarsidan av motorn. Lossa oljepåfyllningslocket och dra ut den ur oljan påfyllningsröret.
3

Höj framsidan av TrailBlazer med en domkraft och uppsättning pallbockar under bilens rambalkar. Sänk SUV på jack står
4

Crawl under fordonet och hitta oljetråget -. Metallen pan på undersidan av motorn. Hitta oljeavtappningspluggen - på botten av oljetråget - med hjälp av en kombination skiftnyckel. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen och lossa pluggen med en kombination skiftnyckel. Ta bort avtappningspluggen för hand.
5

Låt oljan rinna från pannan tills bara långsamt droppar av olja kommer från pannan. Rengör gängorna avtappningspluggen med en ren, luddfri trasa och dra åt avtappningspluggen i oljetråget. Dra åt avtappningspluggen till 18 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och sexgradig socket.
6

Skjut mot den bakre delen av motorn, och hitta oljefiltret på förarsidan av motorn . Placera drain pan under oljefiltret och lossa den med en oljefilternyckel. Låt all olja rinna ut ur filtret och ta bort filtret för hand. Placera oljefiltret i dräneringstråget.
7

Applicera ett tunt lager ny olja på O-ringen på basen av det nya oljefiltret, med hjälp av fingrarna. Rengör oljefiltret-sockel på motorn, med en ren, luddfri trasa. Dra åt oljefiltret på oljefilter-sockel. Dra åt oljefiltret till 22 foot-pounds, med en momentnyckel och oljefilter cup.
8

Höj framsidan av Trailblazer från domkraften, med hjälp av en domkraft, och dra pallbockar från under fordonet. Sänk bilen till marken.
9

Sätt en tratt i olje påfyllningsröret och häll 6 qts. av 5W-30 syntetisk motorolja möte GM Standard GM4718M in i motorn.
10

Låt oljan sätta sig i ungefär en minut och dra mätstickan från TrailBlazer motor. Torka oljan från slutet av stickan med en ren, luddfri trasa och sätt tillbaka oljestickan. Dra upp mätstickan och kontrollera att oljan är inom, eller något över, den streckade området på slutet av stickan. Lägg till mer olja om det behövs och sätt tillbaka oljestickan.
11

Avlägsna tratten ur olje påfyllningsröret och dra åt oljepåfyllningslocket på olje påfyllningsröret.
12 < p> Starta motorn och låt den gå i ungefär två minuter. Kontrollera för oljeläckor som motorn går på tomgång. Stäng av motorn och vänta ungefär en minut, eftersom oljan lägger sig. Ta ur oljestickan och kontrollera att oljenivån når crosshatched området på mätstickan. Lägg mer olja i motorn, om det behövs.
13

in flikarna på baksidan av motorkåpan i motorhuven fästet ovanpå motorn. Pivot motorhuven nedåt, och tryck på förarsidan av locket nedåt tills den är på plats. Tumskruvarna i hålet i mitten av motorhuven.
14

Sätt en tratt i en tom olja flaska och fylla flaskan med gammal olja i tråget. När full, dra flaskans lock. Upprepa detta steg tills du överför all gammal olja i de tomma olja flaskor.
15

Ta flaskor med gammal olja och gamla oljefiltret till en begagnad bil olja-återvinningsstation för omhändertagande. Många bildelar butiker tar gammal olja gratis.
Återställ Oljebyte Ljus
16

Sätt nyckeln i TrailBlazer tändning och vrid den till "Run" ,. ". Kör" läge
17

Tryck och släpp bromspedalen tre gånger inom tre sekunder efter att tändningsnyckeln till
18

Observera som " Byt motorolja "börjar blinka. Vrid tändningsnyckeln till "Lock" när "Byt motorolja" slutar blinka.
19

Ta ut nyckeln ur tändningslåset. Addera

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133356.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.