Vad händer om din bil kylmediet är en mjölkig färg?

En mjölkaktig färg i en bil s kylvätska kan vara ett tecken motorn har blåst en topplockspackning, och kan leda till katastrofala fel på motorn. Den udda mjölkig, grå eller chocolately färg är ett av flera symtom motorn är i stora problem. Även om det är möjligt en annan källa förorenade kylmediet, bör bilägare fela på sidan av försiktighet och omedelbart ta sin bil till en mekaniker för kontroll. Topplockspackning

bilmotor huvud packningen är en koppar eller stål tätning monteras mellan topplock och motorblocket. Den motorn är förseglad så att gnistan "tändstift för att explodera i förbränningskammaren under tryck. Huvudet packningen också håller kylmediet och motorolja separerad från kamrarna och tjänar som en passage för vätskor till flödet. Varken vätskan är blandat. En blåst topplockspackning inträffar under överhettning när motorn körs på för hög temperatur på grund av förlust av kylmedel, eller stopp i kylvätskeslangarna eller radiator. Vissa motorer är benägna att topplockspackning fel på grund av tillverkningsfel, men detta är i allmänhet sällsynta.
Blandning av vätskor

flesta motorfordon har köldmedier som presenterar en ljus lime, grön eller orange färg. Nyare modeller har en plast reservoar i motorrummet antingen på framsidan av motorn intill elementet eller mot brandväggen. Utan att ta bort locket, kan en fordonsägare helt enkelt titta på behållaren för att observera sin nivå och färg. Äldre fordon kanske inte har en reservoar. Detta kräver att ägaren för att ta bort den trycksatta kylarlocket när motorn är avstängd och kall att inspektera vätskenivån och färg. En mjölkig, grå eller mörk färg är uppenbar om kylmediet har läckt in i förbränningsrummen och missade med motorolja. Den udda färg i kylmediet späds oljan. Genom att blanda de två vätskorna, de blir utspädd och misslyckas med att göra sitt jobb, vilket är för kylmediet för att kyla motorn och oljan att smörja delarna.
Åtföljande symtom

avslappnade bilägaren som sällan ser under huven på sin bil kanske inte märker kylvätskan färg. Men andra varningssignaler blir uppenbar om topplockspackning behöver uppmärksamhet innan allvarlig skada inträffar. Det kanske mest uppenbara symptom är motorn överhettad. Den kylvätska kan inte göra sitt jobb om det är blanda med olja och dess kylande egenskaper äventyras. Avgaserna uppvisar en grå eller vit färg är ett annat tecken på kylvätska läcker in i förbränningsrummen. Instrumentbrädans temperaturmätare nål stiger över mitten-markeringen. De flesta personbilar och lätta lastbilar pickup fungera med temperaturmätare nålen på mitten-nivå mer eller en bråkdel över det. En överhettning motor kommer att skicka nålen väl över sin vanliga position, om inte knuten på den högsta punkten. Läckande kylvätska är ett annat symptom. Motorn kan också vara vanligt motorstopp, stamning eller ryck. Detta är ett vanligt tecken på onormal förbränning och motorn är nära att misslyckas.
Bottom Line

Vid tiden en bil ägare observerar en mjölkig, grå eller chocolatey färg i kylmediet, oddsen är topplockspackningen redan har förlorat sitt sigill och motorn lidit allvarlig skada. En utländsk vätska kan ha införts i kylmediet, vilket gör att förändringen i färg och kan inte påverka motorns kylning, men detta är osannolikt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132170.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.