Vilka delar av en bil behöver regelbunden ersättning Liksom kamremmen?

Intensiteten av underhållsinsatser brukar reflektera över den avsedda livslängden för ett fordons tjänst. Ett fordon förväntas ge årtionden av tillförlitlig service, till exempel en brandbil, kunde få nya ringar kolvmotorflygplan och lager som en del av en skisserade underhållsplanen. Sådana omfattande förfaranden är nästan obefintliga för fordon i privat bruk, och framsteg inom fordonsteknik har helt eliminerad komplicerade underhållsuppgifter metoder, såsom ventil jobb och större optimeringar. Bortsett från diverse filter bekant för de flesta bilister, det finns många delar i en bil som faller under kategorin "slitdelar." Bromsarna

bromssystem reparationer och service är toppen pengar beslutsfattare för de flesta allmänna reparationsverkstäder. Bromsbelägg och bromsbackar utsätts för slitage som en del av funktionen, men för tidig erosion av friktionsmaterial kan bero på tvivelaktiga körkunskaper, eller ett dåligt val av reservdelar. Dessa variabler ger utrymme för debatt när man fastställer ansvar för prematura misslyckanden. Det är inte ovanligt för tidig bromsbeläggens slitage på en ny bil kan tillskrivas körvanor, och ingen garantin erbjuds eller hedrad. Övriga delar i bromssystemet normalt inte föremål för snabbt slitage och bromsvätska flush och förfaranden utbyte rekommenderas att skydda mot tidiga förluster där.
Remmar och slangar

Engine drivremmar och kylarslangar systemet har en begränsad livslängd. Serpentine bälten som driver motorn tillbehör kan kräva ersättning två till tre gånger så ofta som en motor kamrem, på grund av deras exponering för väder och vind och varierande arbetsbelastning. Kylsystemet slangar kan försämras på insidan, och misslyckanden kan förekomma med till synes liten, eller ingen varning. Rekommenderade kylvätska spolar och fyller rengöra systemet och uppdatera vätskans förmåga att skydda komponenter och delar. Inspektioner görs som ett led i denna process skulle kunna avslöja några hotande misslyckanden. Tiden är lika mycket en faktor för gummidetaljer som alla samlat miles, och alla gummi motor slangar ska inspekteras ibland som en bil åldrar.
Livslängder
Underhållsprocedurer är avsedda att förhindra haverier.

Glödlampor är klassade för ljusstyrka och den tid som de är tänkta att kunna belysa. Strålkastare och svans glödlampor överleva ofta förutsagda span, men Vindrutetorkare tillverkare sällan gör löften om tid i tjänsten. Ingen av dessa slitdelar kommer strängen en bilist, exklusive deltagande av poliser, men en ofta förbisedd del av kylsystemet kan störa reseplaner. Termostaten är en liten ventil som öppnas och stängs flera gånger varje gång motorn går, för att reglera kylvätsketemperatur. Termostat bytesintervall sällan uppmärksamhet, men någon sådan del fortfarande i bruk efter 50.000 miles kan lever på lånad tid. Kostnaden för denna del, och de tillhörande avgifterna arbetskraft, är relativt billiga försäkringar för tillförlitlig funktion.
Summan av delarna

Wear är oundvikligt för vissa objekt, och ersättare måste förutses när eventuell nedgång är ett faktum. Däck får roteras, linje och uppblåst för att bevara livslängden och korrekt utförande, men gränserna är lika säkert som döden och skatter. Oplanerade reparationer för en viss bil kunde förutses och budgeteras, från information som samlats in från konsumentklagomål eller dedikerade publikationer. Stötdämpare eller strut ersättare kan tidsinställda att sammanfalla med köp av en ny uppsättning däck, snarare än några rekommenderade intervall. Eventuella rörliga delar kan slitas ut med tiden, och beslut om att reparera eller ersätta ett fordon eller dess delar i slutändan beror på ägaren. När underhåll frågor ser mer ut som ett restaureringsprojekt, skulle det förmodligen vara klokt att sätta den gamla hästen på bete.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132146.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.