Varför ett bilbatteri Hold Down Få korrosion?

Bil och lastbil batterier får inte alltid så mycket förebyggande vård som de borde, eftersom batterier brukar fungera under lång tid utan att orsaka några problem. När ett batteri börjar att orsaka problem, är korrosion oftast den skyldige. Bilägare bör ta några minuter varje månad, och undersöka deras batteri för tecken på korrosion. Korrosion på batteripolerna, kablar och batteri nedgångar hold är ett säkert tecken på att batteriet är i behov av omedelbar service. Korrosiva element

bilbatterier är fyllda med kemikalier som är nödvändiga för att skapa el en bil behöver för att fungera. Elektrolyt i ett batteri består av en sur lösning som reagerar med elementen på batteriplattorna. Som batteriteknik har avancerat, har den faktiska makeupen av elektrolyten förändrats. Oberoende av den exakta elektrolytlösningen i ett batteri, om elektrolytlösningen läcker ut till utsidan av ett batteri kommer korrosion bildas. Korrosion brukar ses som ett gråaktigt vitt pulver, men kan vara fuktig och degig.
Escaping Electrolyte

elektrolyt i ett batteri kan fly till utsidan av ett batteri i en antal olika sätt. När ett batteri locket öppnas för att kontrollera elektrolyten till rätt nivå, droppar av syra kan lämnas kvar på den övre ytan av batteriet. Om du gör ännu allvarligare batteri tjänsten såsom kontroll av specifika vikten av elektrolyten, det finns alla möjligheter att syra kommer att spillas på batteri håll hårdvara och gå obemärkt förbi att orsaka problem senare.

skadad boett

Batteri fall är byggda för att hålla, men även de bästa batteriet fall kan skadas. Sprickor i batterihöljen kommer att tillåta elektrolyten att sippra ut och leda till allvarliga korrosionsproblem. Batteri fall knäckt vid service när du använder en hammare för att knacka batteripolerna på stolparna en tång för att vrida terminalerna utanför stolparna. Batterierna är föremål för sprickbildning och brott när batteriet är inte ordentligt fastsatt i batterilådan.
Lösa föremål

Alla lösa föremål såsom verktyg, smuts eller oprioriterade batteri Håll hårdvara lägga ovanpå ett batteri kan vara en katalysator för korrosion. Om det finns fukt på toppen av ett batteri, kommer något främmande föremål som kommer i kontakt med batteripolerna orsakar korrosion. Hålla batteriet håller ned från att korrodera är så enkelt som att undvika att spilla syra vid service, hålla främmande föremål borta från batteriet, hålla batteriet fri från fukt och smuts och garanterar batteriet sitter fast ordentligt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132118.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.