Reparation Tips för bromsarna på en 2003 Chevy Impala

Denna bilmodell namn kan trolla fram visioner av däck-rökare supersportbil eller lyxiga yachter mark av svunna tider. Storheten åberopas av Impala namn kan ha varit ett marknadsföringsknep, men senare modeller avstå sådana ambitioner till förmån för aspekter mer i linje med samtida problem, t.ex. passagerarnas säkerhet och bränsleekonomi. Båda axlarna är försedda med skivbromsar att öka bromskraft och förlänga underhållsintervall. Korrekt broms reparation tekniker och metoder underhåll leder ofta till pålitliga prestanda som varar. Pad Alternativ

bromsbelägg för Impala kan se små jämfört med de andra modellerna, men de är konstruerade i proportion till storleken och vikten av denna Chevy. På bara mindre än 3.400 pounds, behöver Impala inte massiva friktionsytor. Vad det kräver kanske litar mer på sunt förnuft än skid-pad statistik. Organiska kuddar är originalutrustning för denna modell, och de ger tillräcklig prestanda för de flesta körsituationer och vägförhållanden. De kan absorbera främmande partiklar lättare än andra pad kompositioner, se längre rotor livslängd och ökad resistens mot buller och hårdhet. Ekologiska kuddar skapar mer damm och slits snabbare än dyrare metall eller beklädnader kol, men om du inte bära tunga laster eller köra till ytterligheter som de skulle kunna vara den bästa övergripande valet.
Fel alternativ

nuvarande praxis för att ta bort huvudcylinder GJP och deprimerande bromsok kolvarna är missriktad. Det låsningsfria bromssystemet på Impala kräver att du öppnar luftningsskruven av bromsok innan komprimera kolven för att ge plats för nya kuddar. Detta förhindrar vätska i tjocklek från att tvingas tillbaka genom de hydrauliska kretsarna. Föroreningar samlas i bromsok kolvloppet, och driver den smutsiga fuktig vätska i systemet kretsar är inte ett ljud underhåll praxis. Förorenad vätska kan skada sofistikerade delar av det låsningsfria systemet, och kan störa funktionen av elektronisk bromskraftsfördelning systemet i 2003 Impala.
Återförsäljare Options

Chevy återförsäljare serviceavdelning erbjuder ett förfarande bromsunderhåll som rengör insidan av hydraulsystemet. Genom att använda en speciell maskin och lösningsmedel, en tekniker spolar ut den gamla vätskan och eventuella föroreningar. Ny vätska sprutas sedan in kretsarna, med små möjligheter att luft eller smuts införs. Tjänsten livslängd av vätskan och de flesta delar av gummi, som bromsok kolv tätningar, ökas. Föryngra systemet har ett pris, naturligtvis, men kostnaden kan vara en klok investering. Andra butiker kan erbjuda liknande tjänster, men Chevrolet-stödda utbildning och modell-specifik information kanske inte är tillgänglig eller används i en butik som tjänster alla märken och modeller.
Chips och skivor

broms rotorer, eller skivor, ofta bearbetas på speciella svarvar att jämna bromsytor och sann rotorn att korrigera kastet. Överskott run-out illustreras genom att föreställa en potatis chip snurrar på kanten. Att sakta den snabbt roterande chip genom att klämma den mellan tummen och pekfingret kan vara komiskt att föreställa sig. När en rotor trued, är potatis chip mer som ett mynt som snurrar på kanten, och samma klämverkan stoppar rörelse med mycket mindre dramatik. Denna illustration är en överdrift, naturligtvis, men den faktiska run-out avslöjas av bromspedalen pulsationer samtidigt stoppa eller bromsa en bil. De främre rotorer en Impala ventileras mellan friktionsytorna, och de svarar bra på maskinbearbetning. De bakre rotorerna är solid och tunnare, och kan inte vara så lätt trued. Var beredd på att byta ut de bakre rotorerna om de uppvisar överdrivna kast.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132111.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.