Hur man byter katalysatorn på en 1997 Ford Ranger

Byta katalysator på en Ford Ranger kommer att leda till renare utsläpp från avgassystemet. Bytet av omvandlaren kommer också att hjälpa lastbilen passerar varje önskad utsläpp testning. O2-sensorn kan bytas vid samma. Saker du behöver
WD-40
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Katalysator
Packningar
Visa fler instruktioner
Ta bort katalysatorn
1

Palla upp trucken. Rummet behövs höja trucken från både fram och bak. Placera trucken på pallbockar för att hålla det stabilt när du arbetar under.
2

Leta röret som löper under till katalysatorn. Omvandlaren kommer att bli innan ljuddämparen går mot baksidan av fordonet.
3

Spraya två fotboll ser beslag på den främre änden av omvandlaren och den bakre änden med WD-40. Låt dessa bultar blöt i en timme eller så för att hjälpa till att lossa dem och sedan skruva dem med hylsnyckel.
4

Ta O2 sensorn ovanpå röret kommer ut ur omvandlaren. Om pengar och tid tillstånd, byt ut det också. Det kommer att förbättra dina utsläpp testresultat.
5

Lossa skruvarna på flänsen går in och lämnar omvandlaren. Det kommer att finnas två skruvar på varje fläns. Omvandlaren kommer att släppa när du tar bort dessa flänsbultar.
Montera Katalysator
6

Placera den nya omvandlaren där gamla var. Var säker på flänspackningarna är säkrade på det nya röret. Använd silikon för att se till att det stannar medan du dra röret.
7

Matcha bultarna upp på framsidan och baksidan slutet av omvandlaren. Dra åt bultarna.
8

Byt O2-sensor, eller installera en ny, på den bakre röret.
9

Sänk bilen, starta upp och inspektera läckor genom att leta efter spår av rök eller missljud från avgassystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125004.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.