Hur Rotera en Axeluppriktning

När du har två eller flera axlar med rotationscentra, måste dessa centra anpassas så att axlarna för att fungera korrekt. Axeluppriktning är en term som används för att beskriva hur axlarna är placerade, så att deras centra matcha upp och ger synkroniserade rörelser. Medan de flesta maskiner, såsom fordon, börja med ordentlig axeluppriktning, kan anpassningen flytta och bli excentriskt efter för mycket slitage, eller om skada uppstår på det området. Därför kan du behöva rotera axeln anpassning för att få maskinen fungerar igen. Saker du behöver Sida 2 V-blocket monteringsklämmor Sida 2 4-tums långa riser stavar
2 Rod klämmor
6-tums Cross span rod Sida 2 Rim indikator ringer

Visa mer instruktioner
1

Låsa en V-blocket monteringsklämma på båda axlarna, en för varje. De V-blocket monteringsklämmor håller axlarna på plats, hindrar dem från att flytta, så att du kan mäta inriktningen. Placera klämmorna så nära varandra som möjligt.
2

Ställ de två riser stavarna i vardera sidan av monteringsklämmorna så att de står lodrätt. Skruva på stången klämma på varje stång för att hålla den vertikala stången på plats. Fäst korset span spö från en stav klämma till den andra, så att det är vågrätt. Detta skapar en liten bro mellan de två axlarna som du inriktande.
3

Ställ ringer fälg indikatorn på noll och sedan infoga dem i kanterna på båda axlarna. Indikatorn ringer ska sättas på två förskjutna punkter längs axlarna för att eliminera risken för fel. Läs rattarna att se om mätningarna har anpassats. Om de är inriktade, kommer avläsningarna vara samma eller mycket nära, och pekar på samma graders vinkel. De ringer bör läsas på olika ställen, bland annat 12:00, 03:00, 06:00 och 09:00, vilket innebär att du fysiskt bör rotera rattarna för att se avläsningarna är korrekta i alla lägen.

4

pressa på axlarna att rotera dem i linje. Eftersom axlarna justera, kommer du att se handen på fälgen indikatorn flytta för att matcha upp med den andra. Du kan behöva trycka ner eller lyfta upp en axel att rotera den till inriktning, beroende på hur dåligt det är. Denna process, som kallas den omvända ratten metoden, låter dig veta hur mycket högre eller lägre för att rotera axlarna så att centrumen kan inriktas. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132099.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.