Proceduren på hur man tömma en FASS Separator

En FASS vatten avlägsnar vatten från dieselbränsle innan bränslet når förbränningsmotorn. Separatorn ser väldigt mycket ut som oljefiltret. Det har en cylindrisk form och approximativt 6-till-10 inches i längd beroende på motorstorlek. Till skillnad från filtret, måste du tömma separatorn på ett rutinmässigt för att dränera överflödigt vatten. Proceduren för hur man dränera en FASS separator är okomplicerad. Saker du behöver
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn. Försök inte att dränera filtret med motorn igång.
2

Leta vattenavskiljaren i motorrummet. Ofta är dessa filter täcks av motorns kåpor eller ens gömd inuti fender väl. Eftersom platsen är olika för varje märke och modell av dieselmotor, se din instruktionsbok för den exakta platsen för din ansökan.
3

Placera en åderlåtning pan direkt nedanför vattenavskiljare för att fånga eventuellt vatten som kommer ut när du tar bort separatorn.
4

Inspektera slutet på separatorn inte kopplad till motorn. Om separatorn har en ventil ansluten till den, kan du tömma vattnet utan att ta bort hela enheten. För att göra detta, helt enkelt vrida ventilen motsols med en skiftnyckel och dränera vattnet i tråget. Om separatorn inte har en ventil på det, måste du ta bort hela enheten.
5

Skjut en oljefilternyckel över separatorn och vrid nyckeln moturs för att lossa separatorn. Det tar bort precis som ett oljefilter. Vrid separatoravgaser pickup röret tills det lossnar av motorn.
6

Tappa separatorn i dräneringstråget och sedan installera separatorn på motsatt sätt som du tog bort det.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132064.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.