Sätt att åtgärda ett kullager Utan Press-Fit

hjulfordon beror på korrekt angivna lagren för tillförlitlig drift, utan kullager, roterande delar skulle bära snabbt och gripa. Kullager används av designers som de ger medelhög till hög lastbärande förmåga vid måttlig kostnad, och har mycket i fordonsapplikationer. Ingenjörer anger oftast en passning eller presspassning, för att säkra kullager på roterande delar, medan alternativa monterings metoder finns tillgängliga för lager monterade på icke-roterande delar. Fastställande ett kullager som inte är presspassad oftast kräver endast handverktyg. Saker du behöver
Avfettaren
luddfri trasa
Låsring
Snap microringar
mutterdragare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
låsringar
1

Bekräfta att du har rätt kullagret skall monteras. Rengör lagerhuset eller axel noggrant med avfettningsmedel, med en luddfri trasa. Se till att du tar bort alla fasta partiklar från lagerläget.
2

Tryck lagret försiktigt in i huset eller på axeln, rikta in det försiktigt med passande ytan. Om det fastnar, inte tvinga den på plats, ta bort den, kontrollera justeringen och försök igen. Ett avslut-fit lagret bör inte kräva betydande montering kraft.
3

Välj rätt storlek hållaren låsringen. Detta kan vara ett internt snäppring som passar inuti ett hölje eller en extern låsring som passar på en axel eller en yttre lagerbana. Placera låsringen intill låsringen spår redo för insättning.
4

Komprimera låsringen om det passar internt eller utvidga den till en extern passform. Manövrera den till snap-ringen groove, hålla låsringen tång tight. Släpp tången, se till att låsringen sitter korrekt i spåret. Addera Flänsat fästplattan
5

Kontrollera att du har rätt kullagret skall monteras. Lossa fästskruvarna som håller fast fästplattan på lagerhuset och ta bort plattan. Rengör höljet ordentligt med avfettningsmedel, med en luddfri trasa. Se till att du tar bort alla fasta partiklar från lagerläget.
6

Tryck lagret försiktigt in i huset, anpassa det försiktigt med passande ytan. Om det fastnar, inte tvinga den på plats, ta bort den, kontrollera justeringen och försök igen. Ett avslut-fit lagret bör inte kräva betydande montering kraft.
7

tillbaka fästplattan och fäst den på plats. Dra åt skruvarna till tillverkarens rekommenderade vridmoment.
Split stålager
8

Kontrollera att du har rätt kullagret skall monteras. Lossa fästskruvarna som håller fast den övre halvan av kudden blocket och ta bort den. Rengör båda halvorna av blocket ordentligt med avfettningsmedel, med en luddfri trasa. Se till att du tar bort alla fasta partiklar från lagerläget.
9

Sänk lagret försiktigt i den nedre halvan av blocket, rikta det försiktigt med passande ytan. Om det fastnar, inte tvinga den på plats, ta bort den, kontrollera justeringen och försök igen
10

Ersätt den övre halvan av blocket och fäst den på plats.. Dra åt skruvarna till tillverkarens rekommenderade vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132057.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.