Vad känns det när dina Stötar underkänd?

Krångla bil chocker är inte bara en väg säkerhetsrisk, men också hindra dig från att ha en mjuk gång. Bil chocker som läcker eller inte kan orsaka allvarliga problem för andra delar av din bil när du kör. Lyckligtvis finns det några sätt att veta när dina chocker misslyckas. Det sätt som din bil presterar under gupp, svängar och stopp kan berätta en hel del om tillståndet i dina chocker, och uppmärksamma dessa saker kan hjälpa dig uppmärksam på det faktum att du måste ta bilen till din lokala mekaniker för chock underhåll. Gupp
p Om botten av din bil träffar marken eller du upptäcker att din bil inte kommer att sluta studsa när du kör över ett gupp, då dina chocker troligen misslyckas. Bottna och överdrivna bounce är två av de vanligaste tecknen på att det är dags att byta ut chocker. Detta innebär att stötdämparna inte längre kan styra komprimeringen och studsade av bilens spiralfjädrar. Denna typ av verksamhet är farligt eftersom det kan leda till allvarliga skador på de känsliga mekaniska delar som är placerade under bilen. Addera Lutande och svajande


En bil som gungar från vänster till höger eller lutar för långt i en riktning under bromsning eller vrida upplever chock misslyckande. Eftersom sviktande chocker inte kan styra fjädrarna på bilen, det finns ingen mekanism för att korrekt balansera vikten på din bil under svängar. Denna typ av lutande och vajande kan påverka styrning och bromsar, vilket kan fungera som ytterligare indikatorer som dina chocker är i trängande behov av ersätter.
Nose Dykning och Huk

Om framsidan av din bil rör sig framåt mot marken när du bromsar eller baksidan av din bil knäböj när du accelererar, det är förmodligen för att du behöver byta dina stötdämpare. Dessa åtgärder är vanligtvis kallas näsa dykning och huk, och AA1Car hemsida visar att det händer eftersom de chocker på dina framhjulen misslyckas och kan inte längre balansera bilens vikt mellan fram-och bakhjulen.
reservdelar däck

Dina chocker är ansvariga för att se till att dina däck har ständig kontakt med vägen. När de misslyckas att göra detta jobb, kommer trycket från bilen orsaka mitten av däcket för att bära vikten av bilen medan kanterna bär inget av vikt. Detta gör att trampa på dina däck slits ojämnt och kan vara en viktig indikator på att dina chocker behöver omedelbar ersättare.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132056.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.