Felsökning av en bilmotor förlora makten

Felsökning en bilmotor för att avgöra varför det är att förlora makten är ett utmanande företag enbart på grund av komplexiteten i bilmotorn systemet. Dock är motorns effektförlust typiskt utfall av förorenade tändstift, en sviktande bränslepumpen eller en skadad tändspole. Undersöka alla dessa komponenter kommer att hjälpa till att diagnostisera problemet så ordentlig reparation rutiner kan genomföras. Att veta var man ska börja felsökningen är halva utmaningen, och faktiskt genomföra förfarandena är enkel och kräver endast ett fåtal vanliga verktyg. Saker du behöver
Bruksanvisning skiftnyckel
Socket och Hylsnyckelsats
Philips skruvmejsel
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på ett plant tjänster i en miljö, t.ex. ett garage, där du är bekväm att arbeta och pop huven. Koppla den svarta stöveln från den negativa batteripolen.
2

Konsultera fordonets handbok för placeringen av pluggar motorns tändstift och tändspolar. Ta bort locket tändstiftet genom att lossa fästskruvar, beroende på modell, med antingen en Philips skruvmejsel eller hylsnyckel och uttag.
3

Notera där varje tändstiftshatten är ansluten och där varje tändstift är fäst eftersom de kommer att behöva bytas ut i exakt samma position. Koppla loss ledaren för varje tändstift genom att dra bort kontakten genom tråden stöveln.
4

Ta bort varje tändstift med en hylsnyckel och uttag. Noggrant undersöka pluggar för tecken på skador och ovanliga slitage. Byt ut skadade tändstift med en identisk plugg.
5

Konsultera manualen för placeringen av gasvajern, som bör placeras nära tändstiftshålen. Lossa bulten gasvajern med en hylsnyckel och uttag. Koppla loss kabeln från tändspolen pack.
6

Avlägsna förpackningen tändspolen montering fästskruvar med en hylsnyckel och uttag. Lyft försiktigt förpackningen tändspolen av motorn. Grundligt undersöka tändspolen för tecken på skador, såsom sprickor, brännmärken och slitage. Byt tändspolen om synliga skador finns.
7

ihop tändspole och tändstift. Anslut trådarna in i varje tändstift genom att trycka på tråden stövlar. Anslut den negativa batteripolen och sänk bilen huva.
8

Konsultera din instruktionsbok för placeringen av bränslepumpen. Ta bort skruvarna från bränslepumpen locket med en hylsnyckel och uttag. Leta bränsleskenan och anslut en bränsletrycksmätaren till slutet.
9

Starta bilen och inspektera bränsletrycksmätaren för en avläsning. Konsultera instruktionsboken för rätt tryck och jämför den med den aktuella behandlingen. Rev bilmotorn medan du kontrollerar bränsletrycksmätaren och notera eventuella avvikelser i läsningen.
10

Låt bilen att köra tills tiden motorn normalt förlorar ström undersöker bränsletrycksmätaren. Byt ut bränslepumpen om bränsletrycket mätaren visar otillräckligt bränsletryck eller visar tecken på att bränslepumpen förlorar tryck med tiden.
11

Ta din bil till en certifierad mekaniker om problemet kvarstår eller om ingenting är synbart fel med tändstift, tändspole eller bränslepump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132029.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.