Hur unstop en bil restgastank

En blockerad ventilationsröret till bilens bensintank kan vara ett verkligt problem. De flesta människor är inte ens medvetna om ett sådant problem kan uppstå eller vad det kan leda till. En bils bränsletank är mycket mer än en tank med en bränsleslang leder till den. Moderna fordon har en vent slang som är en del av bränslesystemet. När den är igensatt eller blockerad, bränslepåfyllning återverkningar följa. Den vanligaste av dessa är automatisk avstängning problem. Försök att tanka fordonet misslyckas, eftersom mottryck ständigt stänger av pumpen. Saker du behöver
Air kompressor eller konserverad luft
Liten Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Ficklampa
Handskar
Flexibel plastslang eller tung gauge tråd
Visa mer instruktioner
1

Förläng en kompressor linje i luften avluftningsledningen, och ge det ett skott i luften. Om linjen inte är blockerad, kommer det att finnas ett gurglande ljud som luft tvingas in i tanken. Avsaknad av ett sådant ljud kan tyda på en blockering, och en ytterligare kontroll krävs.
2

Koppla loss kapseln utlopp för bensintanken, och försöka blåsa igenom det. Detta är en kort linje, så det borde vara uppenbart om det finns en blockering. Om det verkar det kan vara igensatt, använd tryckluft för att grundligt blåsa ut linjen. En burk med tryckluft, som luften burkar som används för att blåsa runt datorns tangentbord, kommer ofta göra susen - om en lång bit plaströr kan iscensättas i stället för den korta stick-slang de vanligtvis har. Blåser genom ledningen kommer att kontrollera om det finns en blockering och ofta kommer bort blockeringen linjen.
3

Skjut en längd av små-mätare plaströr eller stora tunga tråd genom ventilationsröret, till kontrollera om en fysisk blockering. Detta är ofta fallet om getingar har fått in avluftningsledningen och byggde ett bo.
4

Töm tanken, och låt det inre för att torka ut. Återanslut bränsleledningen och vent slangen, och försöka igen tryckluft blåsa. Det bör inte finnas någon blockering på denna punkt. Försök att fylla på tanken se om problemet är borta.
5

Det återstående problemet möjligheterna är ventil-relaterade och kan inte tas bort för hand. Byt behållaranordningen, kapseln stäng ventilen och avluftningsventil. Detta görs vanligtvis genom en bilmekaniker eller bil-händig vän.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132020.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.