Hur får Oxidation Off My Aluminium Motor Block

Om du inte har poppat huven på din bil på ett tag, är chansen att motorblocket är caked med smuts och grime. Denna återstod, tillsammans med fukt och torr luft, kan göra aluminium och andra metaller på blocket känsliga för oxidation (rost) och gropfrätning. De flesta mindre allvarliga fall av oxidation kan rensas bort utan att ta bort motorblocket från fordonet. Men om problemet är omfattande, kan du behöva ha blocket bort av en professionell auto body shop. Saker du behöver
Skurborste
Diskmedel
Grova sandpapper
Dukar
Syntetiskt stålull
Oil smörjmedel
Liten stålborste
Metal polish
putsdyna
Visa fler instruktioner
1

Clean caked-på fett, smuts och andra rester från blocket med hjälp av en pensel skurborste och en blandning av diskmedel och varmt vatten. I vissa fall kan detta vara allt som krävs för att avlägsna oxidation.
2

släta ut mindre skrovlig från aluminiumdelar i blocket med en bit grovt sandpapper. Använd en cirkulär rörelse och tillämpa fast tryck för bästa resultat. Torka bort aluminium damm med en fuktig trasa när du är klar.
3

Mätta en dyna av syntetisk stålull med olja glidmedel. Skrubba bort eventuellt kvarvarande oxidation med dynan. Nå i små skrymslen och vrår i motorblocket med hjälp av en stålborste. Torka bort kvarvarande oljerester med en fuktig trasa.
4

Applicera en generös mängd metall polish till en polering trasa. Gnugga aluminiumdelar motorblocket kraftigt med trasan tills den önskade mängden polish uppnås.
5

Ersätt motorblocket om avlägsnande var nödvändigt. Om du inte är bekväm att utföra denna uppgift eller är oerfarna med bilreparationer, kontakta en professionell service auto organ.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132014.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.