Felsökning Min Shovelhead

Shovelheads är Harley-Davidson, Big Twin motor modeller som standardutrustning för Harley motorcyklar 1966-1984. Shovelheads gjorde 66 hästkrafter på utställningslokalen golvet som är 7 till 13 hästar mer än nuvarande modeller. Uttrycket "Shovelhead" eller "skyfflar" gäller för alla cyklar med denna motor. De Shovelheads och föregående modellen kallas Panheads är de mest nostalgiskt betraktas motorcyklar från de flesta amerikanska bikers. De var de sista Harleys med sparkar förrätter. Modellen mest uppenbara defekter, och det som mest svårt att sätta fingret på de flesta nybörjare, är att de var kända för "markera sin plats," som hundar markerar sina fläckar, utom Spadar kvar små pölar av läckande olja. Saker du behöver
13/16-inch tändstiftshylsor
Hylsnyckel
Foot pulverspray
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriet. Vrid petcock att "öppna" eller "reserv" och sedan växla nyckeln och köra växlar på. Helt öppna choken och försöker starta elstart Shovelhead. Om startmotorn chattare eller gör något ljud batteriet är dött.
2

Kontrollera din bensintank. Lean vänster och höger i snabb följd och lyssna efter gas stänk i din bensintank. Om du inte är ute på gas och startmotorn fungerar, men din cykel kommer inte att köra, då problemet kan vara tändstiften. . Addera 3

Kontrollera dina tändstift på båda cylindrarna. Stäng av de viktigaste och starter switchar, klättra av cykeln och inspektera dina tändkablarna för uppenbara brister mellan spolen och tändstift ovanpå spade-formade huvuden. Koppla bort tändkabeln från främre tändstiftet och ta bort pluggen med en 13/16- tums tändstiftshylsor och en hylsnyckel. Elektroderna på tändstiftet ska vara intakt och täckt med en lätt solbränna eller ljusgrå beläggning. Om kontakten är nedsmutsat eller urholkas, ändra pluggar till båda cylindrarna.
4

Anteckna alla ljud. Om din motorcykel startar normalt, åka runt och lyssna på motorn. Ett ljud som en skrivmaskin eller gammaldags skrivare innebär att antingen dina stötstänger eller lyftare är löst. Skrikande ljud kan tyda på ett problem med bromsarna. Bromsar som fungerar på senare Spadar (tidiga skyfflar används mechnical bakbromsarna) men som inte innehar (kommer inte immobilisera cykeln på en kulle, till exempel) indikerar att bromsvätskan i bromshuvudcylindern är låg.
5

Leta oljeläckage. Om du har märkt olja där din spade är parkerad i din uppfart eller garage, spraya foten pulverspray över hela motorn. Foten pulvret fastnar på källan till läckan. Shovelhead motorer, speciellt de som produceras när Harley ägdes av American Machine och Foundry, läckt från flera platser inklusive oljeledningar, packningar bas, packningar huvud och oljepumpar.
6

Rapportera alla problem som du själv diagnostisera till en Harley mekaniker du litar om du inte känner dig bekväm att göra reparationen själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132001.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.