Så här kontrollerar kedjans slitage på en X-458 Kedja

The X-458 kedja, tillverkad av Webb Chain Löpande band, är en hög-fungerande kedja som är lämplig för en mängd olika användningsområden tillverkning ledningskomponenter. Med sin rivetless design och 68.000 pund lastkapacitet, kan X-458-kedjan går lätt ens tunga fordonskomponenter genom tillverkningsprocessen. Liksom alla transportörkedjor, bär X-458 ned över tiden. Medan en viss nötning förväntas, kan slitage orsaka skador på dreven och andra kringliggande system transportmedel och kan också utgöra en risk för mid-tillverka produkter. Kontrollera din kedja ofta kommer att förhindra dessa potentiella risker och se till att din transport systemet förblir i toppskick. Instruktioner
1

Lyssna noga till ljudet av kedjan. Eftersom X-458 åldras kommer den sträcka. Denna gradvisa sträckning kommer att skapa ett skrammel ljud, särskilt på platser där kedjan passerar över ett kedjehjul.
2

Kontrollera om dreven är slitna. Leta efter områden i dreven som har slitits bort eller böjda ur form. Sprocket slitage är i allmänhet en av de första indikationerna på kedjans slitage.
3

Mät diametern på kedjetapparna med ett skjutmått. I allmänhet är en minskning med 5 procent eller mer med avseende diametern av kedjetapparna anses signifikant. En minskning med 10 procent eller mer indikerar att kedjan bör bytas ut omedelbart.
4

Mät kedjan buskar med ett skjutmått. Kedjan buskarna är skyddade med en härdad beläggning som är 0,30 inches tjock. Om kedjan bussningen är sliten med 0,30 inches eller mer, ska kedjan bytas ut för att undvika ökad förslitning av mekanismen som den ohärdade kärnan i kedjan buskarna blir exponerade. Kedjedelning
5

Measure kommer som gradvis blivit större med tiden. De flesta drevet apparater är utrustade med en tolerans för en kedja delning så hög som 5 procent större än den ursprungliga fabriken delning av kedjan. A 3 eller 4 procent ökning i tonhöjd är i allmänhet tillräcklig för att motivera byte av kedjan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131961.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.