Hur man tar bort ett batteri från en 1999 Chrysler LHS

Chrysler Concorde introducerades 1993, som syster fordonet till Dodge Intrepid och Eagle Vision. Den 1999 Chrysler Concorde var utrustad med en 2,7-liters DOHC V-6 i basmodellen, och en 3,2-liters DOHC V-6 i den uppgraderade LXi. Concorde suspension reviderades 1999 för att göra färden mjukare och mer bekväm. Det finns två sätt att ta bort batteriet från 1999 Concorde. En metod kräver att komma under bilen, medan den andra kan utföras från ovan. Saker du behöver
Däck järn (för lägre bil) katalog 1-ton eller större kapacitet domkraft (för lägre bil) katalog Jack stativ (för nedan bil) katalog platt skruvmejsel (för nedan bil) katalog 3/8-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats, med 3-tums förlängning
U-nyckel som
Nytt batteri (tillval) katalog Terminal skyddande fett eller spray (tillval)
1/2-inch-drive momentnyckel och socket set (för lägre bil)
Visa fler instruktioner
1999 Chrysler Concorde: Nedan bil batteribyte Instruktioner
1

Lossa passagerarsidan fram hjulmuttrar lug med ett däck järn. Höj passagerarsidan av bilen med en domkraft. Placera en pallbock under främre ramlisten tvärbalk, stödja passagerarsidan av bilen. Ta bort muttrarna helt, ta bort hjulet.
2

Öppna luckan på framsidan av passageraren hjulet väl, med en platt skruvmejsel. Ta den positiva batterikabeln från batteriets ovansida, med hjälp av en fast nyckel för att lossa buntbandet-ner muttern. Tuck den positiva batterikabeln bortsett från batteriet för att hindra från det kontaktar den positiva polen för varaktigheten av detta projekt. Ta den negativa batterikabeln på samma sätt.
3

Ta bort batteriet låsbom från batteriet vaggan, med en 3/8-inch-drive spärr, uttag, och 3 -tums förlängning. Bulten är på motorsidan av batteriet, och kan vara svåra att nå. Vrid skruven i låsbom motsols och ta bort den helt från vaggan. Skjut ut batteriet ur hållaren och genom hålet i hjulhuset.
4

Installera det nya batteriet i hållaren. Sätt i batteriet låsbom och bult. Dra åt skruven ordentligt med Ratchet och uttag. Vrid skruven 1/2-turn längre att förvärva de 15 till 20 foot-pounds av vridmoment som behövs för denna del.
5

Installera batteriet kabeln på det nya batteriet. Kontrollera att den svarta kabeln går till den negativa (-) inlägg på batteriet och den röda kabeln går till den positiva (+). Om kablarna inte kommer till rätt inlägg, har du batteriet bakåt. Avlägsna nedhållande bar och göra lämplig justering, om så är nödvändigt. Dra batterikabeln spännband ombonad, vrid spärren 1/4-turn längre. Detta gör att du kan tillämpa de nödvändiga 7 till 9 foot-pounds av vridmoment som behövs. Lägg terminal skyddande fett eller spray till batteripolerna om så önskas.
6

Stäng luckan och lås den med platt skruvmejsel. Montera framhjulet på bilen och ombonad muttrarna med ett däck järn. Hissa upp bilen bort av stödbenet bort då stödbenet från under bilen. Sänk bilen till marken, och omedelbart dra åt muttrarna med 100 foot-pounds med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttag
1999 Chrysler Concorde:. Above bil batteribyte Instruktioner

7

Öppna huven på Concorde. Ta bort röret luftintaget från sidan av luftfilterhuset genom att trycka den tillbaka mot den bakre delen av bilen. Dra hela luftfilterhuset uppåt, tills den släpper från gummikragarna i passagerarsidan fender. Ställ huset av din arbetsplats.
8

Ta bort de två 9 mm strålkastare bultar från radiatorn stöd. Dra strålkastare församling fritt från fronten av bilen. Ta socklarna glödlampan och vrid signal uttaget från baksidan av enheten och ta bort enheten. Häng lökarna under den främre stötfångaren. Ta bort de negativa, då positiva batterikabeln från batteriet, med hjälp av en skiftnyckel. Lossa batteriets låsbom bult med en 3/8-inch-drive spärr, uttag, och 3-tums förlängning.
9

Luta batteriet för att frigöra den från låsbom, lyft sedan batteriet uppåt genom motorrummet. Ta bort batteriet från fordonet. Sätt ett nytt batteri i hållaren, och luta batteriet att skjuta den under tie-down bar. Dra åt tie-down bar ombonad med Ratchet och uttaget och slå sedan bulten 1/2-turn längre att få rätt moment för denna del.
10

Installera batterikablarna på batteriet, pluskabeln först, vilket gör att den röda kabeln går till den positiva (+) sidan av batteriet. Vrid batteriet runt om det behövs. Dra åt båda batterikablarna ombonad med en öppen fast nyckel, sedan 1/4-turn längre. Detta kommer att utöva rätt 7 till 9 foot-pounds av vridmoment som behövs på dina batterikablar. Sätt batteriet skyddande fett eller spray på batteripolerna och kablarna om så önskas.
11

Montera de främre strålkastarna tillbaka i sin församling, hålla dem vid deras glödlampa uttag. Rör inte glödlampor direkt. Ordningen på lökarna från yttre till inre är 3357 (blinkers), 9006 (halvljus), och 9005 (helljus). Sätt pannlampan på framsidan av bilen och dra åt bultarna ordentligt, med Ratchet och uttag. Inget vridmoment är nödvändig för fästbultarna. Montera luftfiltret bostäder i motorrummet och tryck höljet ner i fender tills det klickar på plats. Fäst insugningsröret tillbaka på filterhuset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131958.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.