Hur byta olja på en 2001 Toyota 4runner

Toyota introducerade 4Runner SUV 1984. De första Toyota 4Runners byggde på befintliga Toyota korta säng lastbil ram, med några mindre ändringar. Den 2001 Toyota 4Runner fanns i två-och fyrhjulsdrivna modeller. Båda modellerna kom utrustad med en 183-hästkrafter 3,4-liters V-6, kan producera 217 torque-pounds. De 2001 4Runners var alla utrustade med kontroll Vehicle Stability system. Byte av olja i 2001 4Runner är en grundläggande oljebyte i teorin, men farorna arbeta säkert under ett fordon med brännbara ämnen, ökar riskerna i projektet. Saker du behöver Sida 2 fordonsramper (om tillgängligt) katalog 1 ton eller större kapacitet jack (i stället för ramper) Sida 2 pallbockar (i stället för ramper) katalog Open end skiftnyckel set
dräneringskärlet
1/2 tums enhet momentnyckel och socket set
Nytt oljefilter
Oljefilternyckel
3/8 tums enhet Ratchet och filter klo (i stället för filter skiftnyckel)
5 1/2 qt. 5W30 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av 4Runner på fordonsramper, om tillgängligt. Höj framsidan av 4Runner med en domkraft, om ramper är inte tillgängliga. Place jack står under både hjälpram skenor på vardera sidan av motorn.
2

Lie under den främre stötfångaren på 4Runner och glider in i läge för tillgång till olje-pan avtappningspluggen. Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen området, och offset pannan i riktning avtappningspluggen huvudet ansikten. Lossa avtappningspluggen med en skiftnyckel.
3

Ta bort avtappningspluggen med fingrarna, samtidigt sätta press på pluggen tillbaka mot pannan. Dra ut stickkontakten ur snabbt för att undvika att få olja på händerna. Låt 4Runner rinna i minst sju minuter. Montera avtappningspluggen när pannan har endast en liten droppa av olja kommer ut. Dra åt avtappningspluggen med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttag, till 27 foot-pounds av vridmoment.
4

Skjut dräneringstråget försiktigt under oljefiltret s sockel. Lossa oljefiltret med ett filter skiftnyckel, eller använda en spärrhake och filtrera klo. Snurra av filtret med handen när det lossnar nog. Avlägsna filtret från motorn och inspektera filtret för att säkerställa att O-ringpackningen fortfarande på filtret. Placera filtret i tråget. Ta bort O-ringen packningen från motorns montering bas om inte kopplad till oljefiltret.
5

Doppa spetsen av fingret i en ny olja flaska, och Smörj det nya filtrets O-ring packning. Snurra nya filtret med handen så hårt du kan. Vrid filtret 1/4 till 1/2 varv mer med filtret skiftnyckel eller klo.
6

Sänk 4Runner till marken. Sätt trucken i "N" eller "Neutral" och låt den rulla tillbaka av ramperna, hålla foten ordentligt på bromspedalen. Höj 4Runner av domkraften står, om du använde en domkraft. Avlägsna domkraften från under lastbilen, och sänk sedan lastbil till marken.
7

Öppna huven på 4Runner, och ta bort oljepåfyllningslocket. Installera en 2-liter tratt i påfyllningshålet. Håll tratten med ena handen, och tillsätt 5 1/2 qts. av olja till motorn. Ta bort tratten när du är klar, och sedan tillbaka locket olja fyllning. Se till att du dra åt locket helt, eller trycka ned den tills den snäpper på plats om det är en gummi påfyllningslocket.
8

Starta motorn på 4Runner. Låt motorn köra i trettio sekunder för att bygga upp oljetryck. Knäböja bredvid förarsidan rocker panel och inspektera under lastbilen för möjliga läckor. Om du hör ett väsande ljud, eller märker olja sprutar ur motorn, stanna motorn omedelbart. Kontrollera igen din oljepluggen och filtret täthet vid ett oljeläckage. Toppa den olja som behövs.
9

Transfer oljan från din dräneringskärlet till de tomma flaskor eller kannor som du använde för att fylla bilen. Ta oljan till en lokal butik eller auto delar butik för att få dem på rätt kassera oljan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131950.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.